Kort nieuws Economie

Uitzendbranche herstelt voor derde periode op rij

Amsterdam, 10 aug. De Nederlandse uitzendbranche groeit voor de derde periode op rij. De sector boekte in de vier weken tot en met 18 juli 6 procent meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren steeg met 6 procent. Dat maakte brancheorganisatie ABU vandaag bekend. De groei zat vooral in de industrie, waar het aantal uitzenduren met 19 procent steeg en de omzet met 22 procent. Ook de technische sector trok aan met een groei van 6 procent. Een daling in omzet en uren gold voor zowel de medische sector als de administratieve sector, met 4 en 8 procent. (ANP)

Honda roept auto’s terug in N-Amerika

Detroit, 10 aug. Autofabrikant Honda roept meer dan 428.000 auto’s in de Verenigde Staten en Canada terug naar de garage. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Mogelijk hebben de auto’s een defect waardoor ze kunnen wegrollen vanuit parkeerstand. Het gaat onder meer om de modellen Civic en Accord uit de bouwjaren 2003 en 2004. Volgens de Japanse automaker zou in bepaalde situaties een hendeltje waarmee het startslot vergrendeld kan worden, niet werken. Dit onderdeel moet voorkomen dat bestuurders de sleutel uit het contact halen als de auto niet correct is geparkeerd. (ANP)

Markt heeft weer fiducie in België

Brussel, 10 aug. De kapitaalmarkt lijkt weer vertrouwen te hebben in de Belgische schatkistpapieren. De rente op staatsobligaties met een looptijd van tien jaar is in enkele maanden gedaald van 3,47 naar 3,09 procent. België blijft daarmee in de buurt van Duitsland en Nederland. Woordvoerders van de Belgische overheid hebben dat vandaag gezegd in de Vlaamse krant De Morgen. In juni, toen er in België parlementsverkiezingen plaatsvonden, daalde het vertrouwen van beleggers in het land en liep het renteverschil met Duitsland op. (ANP)

Rente Japan gelijk

Tokio, 10 aug. De Japanse centrale bank heeft de rente vandaag ongewijzigd gelaten op 0,1 procent om het economisch herstel te blijven ondersteunen. De rente in Japan is nu al sinds eind 2008 onveranderd gebleven. (ANP)