Kort nieuws Economie

TUI Travel geeft winstalarm

Londen, 10 aug. TUI Travel, de grootste touroperator van Europa, verwacht dat de winst dit boekjaar lager uitvalt dan eerder was voorzien. Vooral het aantal boekingen in Groot-Brittannië is in het derde kwartaal afgenomen. Dat heeft TUI Travel vandaag bekendgemaakt. Problemen door de aswolk en de onzekerheid onder Britse consumenten heeft ertoe geleid dat het aantal boekingen in Groot-Brittannië in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met 2 procent is gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal. (ANP)

Winst van Hunter Douglas stijgt

Rotterdam, 10 aug. Hunter Douglas, fabrikant van raambekleding en bouwproducten, heeft in de eerste helft van 2010 een nettowinst geboekt van 69,1 miljoen dollar (52,5 miljoen euro). In dezelfde periode van vorig jaar bedroeg de nettowinst slechts 5,2 miljoen dollar. De omzet steeg met 3,2 procent ten opzichte van de eerste helft van 2009, naar 1,164 miljard dollar (885,3 miljoen euro). De stijging is volledig te danken aan wisselkoerseffecten en overnames. (ANP)

Financieringslast strop Heidelberger

Heidelberg, 10 aug. Heidelberger Druckmaschinen, de grootste fabrikant van drukpersen ter wereld, verwacht het lopende boekjaar af te sluiten met een „significant” nettoverlies wegens hogere financieringskosten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De hogere financieringslasten hebben vooral te maken met de aflossing van staatssteun die het bedrijf vorig jaar ontving. In totaal vroeg Heidelberger 850 miljoen euro steun aan, waarvan 300 miljoen euro een noodlening betrof en de rest kredietgaranties. Als onderdeel van de aflossing wil het bedrijf geld ophalen met de uitgifte van maximaal 156 miljoen nieuwe aandelen. (ANP)