Komkommernieuws

Politiehond Wessel gestolen op camping

CULEMBORG. Op een camping in Culemborg is een politiehond gestolen. De Mechelse herder met de naam Wessel werd vrijdag door onbekenden meegenomen en is nog spoorloos. Het dier lag op de camping aan de ketting. Er is een wereldwijde handel in politiehonden en Wessel kan veel geld opbrengen, zegt zijn trainer in een interview met Omroep Gelderland. De gestolen politiehond zou deze week worden gechipt. Door het ontbreken van een chip is het moeilijk om het dier op te sporen. (Novum)

Rick Nieman heeft de allermooiste stem

AMSTERDAM. RTL-nieuwslezer Rick Nieman heeft de mooiste stem van Nederland. Daarmee stoot hij zijn vrouw Sacha de Boer van de eerste plaats. De Boer won de verkiezing vorig jaar. De stem van Nieman werd, naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd van Specsavers Audiciens, door ruim 500 Nederlanders als het meest ‘prettig en duidelijk’ ervaren. Vooral vrouwen zijn gecharmeerd van zijn stemgeluid. De nieuwslezer werd op de voet gevolgd door RTL-presentator Robert ten Brink (tweede plek) en acteur Thom Hoffman (derde plek). De eerste vrouw op de lijst is musicalster Chantal Janzen. (ANP)

Vrouw stopt gestolen telefoon in vagina

AMSTERDAM. Een 23-jarige vrouw probeerde zaterdagavond winkelbeveiligers tevergeefs te slim af te zijn. Ze werd in Hengelo opgepakt nadat ze een gestolen telefoon in haar vagina probeerde te verstoppen. Toen de vrouw werd meegenomen naar de ruimte van de beveiliging begon ze zich spontaan uit te kleden, meldt de Twentse politie. De beveiliger liet haar alleen, maar zag via een camera dat ze de telefoon in haar vagina propte. De vrouw bleek nog enkele boetes open te hebben staan en is in een cel gezet. (NU.nl)

Carla Bruni krijgt een rol in de tv-serie CSI

PARIJS. De Franse presidentsvrouw Carla Bruni heeft de makers van de Amerikaanse misdaadserie Crime Scene Investigation (CSI) aangeschreven omdat ze graag een gastrol wil. De 42-jarige zou helemaal in de ban zijn van de politieserie. De producenten zijn gevoelig voor het aanbod en hebben Bruni een rol beloofd in een speciale aflevering die twee uur duurt. Een presidentiële woordvoerder heeft overigens ontkend dat Bruni zichzelf heeft aangeboden. Volgens de makers van CSI is het script inmiddels afgerond. Bruni werkt momenteel als actrice in de film Midnight in Paris van Woody Allen. Naar verluidt heeft de brunette voor één scene maar liefst 35 takes nodig gehad en daar hoefde ze niet eens voor te praten. Ook Sarkozy was op de set maar hij toonde zich niet onder de indruk van de acteerpresentaties van zijn vrouw. (De Telegraaf)

Hoog opgeleide man barbecuet het slechtst

AMSTERDAM. In totaal een half miljoen mensen is weleens ziek geworden door een maaltijd van de barbecue. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Gezondheidsrisico’s van barbecueën’ dat het Voedingscentrum heeft laten uitvoeren onder ruim duizend Nederlanders. Opmerkelijk is dat hoogopgeleide mannen het onveiligst staan te braden. Zij laten langer dan vrouwen het vlees buiten de koelkast en gebruiken minder vaak een koeltas voor het vervoeren. Ook letten zij er minder vaak op dat het kippenvlees voorgegaard is. Barbecueën blijkt dan ook een mannenhobby: 86 procent van de mannen bakt graag in de open lucht, ten opzichte van 69 procent van de vrouwen. (De Telegraaf)