Film van de dag

Nicolas Cage (links) en Gary Sinise in Brian De Palma's Snake Eyes. SNAKE EYES Nicolas Cage foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Snake Eyes. In de virtuoze openingsscène van 13 minuten slingert de camera door een bokshal in Atlantic City aan het begin van een belangrijke wedstrijd en introduceert alle personages en de aanloop tot een moordaanslag op de minister van Justitie. Vervolgens ontrafelt De Palma de loop der gebeurtenissen door drie hoofdpersonen elk een andere versie van de moord te laten onthullen. Belangrijke rollen zijn weggelegd voor een louche politieman (Nicolas Cage) en de vele bewakingscamera’s. Snake Eyes is een samenzweringsthriller met politieke ondertonen. (Brian De Palma, 1998, VS), Veronica, 20.30-22.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg