Cornelisse vs. 't Hart

Coen Verbraak vond de aflevering van Zomergasten met Paulien Cornelisse de beste tot nu toe (NRC Handelsblad, 9 augustus). Geef mij maar iemand met wat meer levenservaring. Cornelisse maakte zich bijvoorbeeld druk over twee oudere mensen die heel lang geleden erg verliefd waren en elkaar weer tegenkomen en daardoor zeer ontroerd raken. Zij vindt dat onbegrijpelijk. Allicht, ze is daar te jong voor. Weet zij veel.

De beste Zomergast tot nu toe? Maarten ?t Hart. Hij praat origineel en geroerd. En door de wat langere, soms frappante, soms dramatische filmfragmenten, kregen we echt een beeld van wat deze schrijver, bioloog en tuinier beweegt. Nadat we tien minuten lang stekelbaarzen in de weer zagen met hun nestgedrag, zei ?t Hart: ?Is er iets mooiers dan de stekelbaars??

Alleen die tekst vind ik al beter en diepzinniger dan de hele aflevering met Cornelisse.

Jan Dirk de Block

Hilversum

    • Jan Dirk de Block