6 redenen om uit te gaan

1 Flamenco Opera

El Greco de Toledo

Den Bosch: Theater aan de Parade. Tijd: 20.00u. Kaarten: 20/25/55 euro. www.theateraandeparade.nl

De flamenco-opera ‘El Greco de Toledo’ van flamencogitarist Eric Vaarzon Morel vertelt het verhaal van de 16e-eeuwse kunstschilder El Greco. Met o.a. mezzosopraan Xenia Meijer, countertenor Maarten Engeltjes, trompettist Eric Vloeimans, een strijkkwartet o.l.v. Oene van Geel, flamencozanger Carlos Denia en zangeressen Ginesa Ortega en Eli la Truco.

2 muziek

Peetah & Gramps Morgan/Maikel -X

Amsterdam: Melkweg The Max. Tijd: 21.00u. Entree: 28/30 euro + lidm. www.melkweg.nl

Een line-up van artiesten die allemaal hun roots op Jamaica hebben liggen en die de invloeden van hun (voor)ouders mixen met hun eigen hedendaagse stijlen.

3 openluchtfilm

A Serious Man

Eindhoven: Plaza Futura. Tijd: 22.00u. Gratis. www.plazafutura.nl

Elke dinsdag en vrijdag in augustus is er een gratis buitenfilm bij Plaza Futura. A Serious Man van Joel en Ethan Coen speelt in 1967 in een buitenwijk in het Midden-Westen van de Verenigde Staten, waar de Coens vandaan komen. Over de Joodse professor Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) die probeert een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Maar het wordt hem niet makkelijk gemaakt.

4 theater

Onder het Melkwoud

Den Bosch: Talent Factory. T/m 15 aug, 19.30 & 21.30u. Entree: 15 euro. www.festivalboulevard.nl

Op Theaterfestival Boulevard brengen Hotel Witlox en Stella Den Haag Onder het Melkwoud van Dylan Thomas. Dit ‘visueel hoorspel’ beschrijft een nacht en een dag in een denkbeeldig dorp aan de kust van Wales. Dylan Thomas onthult hiermee een verborgen wereld die schuilgaat achter een idyllische façade.

5 muziek

Anne Soldaat

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. Tijd: 22.45u. Toegang: gratis. www.deparade.nl

Songschrijver, zanger en gitarist Anne Soldaat (ex-Daryll Ann) geeft vanavond een gratis optreden op de Parade. Soldaat staat op het podium met een big band waar o.a. Maurits Westerik (GEM), Marcel van As (Coparck) en Matthijs van Duivenbode (Johan) deel van uitmaken.

6 fotografie

Fringe Phenomena

Rotterdam: Nederlands Fotomuseum. T/m 12 sept, di-vr 10.00-17.00, za-zo 11.00-17.00u. www.nederlandsfotomuseum.nl

Fotograaf André Thijssen maakt al jaren foto’s en films van alledaagse scènes, die onverwacht bijzonder en humoristisch zijn. Hij ziet uitzonderlijke composities achteloos ontstaan uit menselijk handelen.