4 redenen om tv te kijken

1 repo

Terzake

Canvas, 20.00-20.45u.

In deze aflevering Dharavi, een van de grootste sloppenwijken van Mumbai. En met bijna een miljoen inwoners meteen ook de dichtstbevolkte plek van de wereld. Tien jaar geleden smeedde architect Mukesh Mehta zijn eerste plannen om Mumbai sloppenvrij te maken. Een gevecht tussen traditie en moderniteit tegen een achtergrond van moderne visies, sociaal onrecht en stijgende agressie.

2 film

Premonition

RTL5, 20.30-22.30 u.

„I wake up and he is dead. I wake up and he is alive.” Er is iets flink mis in het leven van ideale huisvrouw Linda Hanson in Premonition. De ene dag sterft haar echtgenoot in een auto-ongeluk, de volgende staat hij in de keuken uit een kom cornflakes te slobberen. De tijd is uit zijn voegen.

3 film 2

Lord of War

Veronica, 22.30-00.50 u.

Deze film begint met acteur Nicolas Cage, die ergens in rokende puinhopen staat. Langzaam beweegt de camera achteruit, waarna duidelijk wordt dat Cage te midden van duizenden lege kogelhulzen staat. We horen zijn laconieke voice-over: „Er zijn op de hele wereld 550 miljoen wapens in omloop, één voor elke twaalf mensen op aarde. De vraag is: hoe bewapenen we de overige elf?” De toon is gezet, dit wordt een satire, een zwarte komedie over een wapenhandelaar zonder scrupules. (Andrew Niccol, 2005)

4 serie

Mad men

Ned.2, 23.15-00.05 u.

Het gaat niet goed tussen Don en Betty. Zal de beroerte van haar vader het stel dichterbij elkaar brengen of juist uit elkaar drijven?