Vestdijk vind je bij elk antiquariaat, hoor

Lezers die niet begrijpen waarom de romans van S. Vestdijk niet op e-boek voorhanden zijn, maken het zichzelf onnodig moeilijk. Een briefschrijver meldt opgewekt dat we nog maar dertig jaar hoeven te wachten totdat de auteursrechten op Vestdijks werk verlopen zijn en iedereen er gratis mee aan de gang kan (Opiniepagina, 7 augustus). Maar dertig jaar is misschien een beetje lang. Er is een snelle en gemakkelijke oplossing. In elk antiquariaat staan al gauw twintig, dertig titels van Vestdijk, vaak in de originele uitgave, of anders in de vrolijk gekafte reeks die dertig jaar geleden door de onvermoeibare weduwe Vestdijk is nagezien. Een stofdoek eroverheen en ze zijn weer als nieuw. Het is de meest milieuvriendelijke manier van boeken kopen.

Herman Stevens

Voorschoten

    • Herman Stevens