Sport kort

Eindzege Sanchez in Ronde van Burgos na gewonnen slotetappe

AS DE NEILA. De Spaanse wielrenner Samuel Sanchez heeft gisteren de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. Sanchez kende een succesvolle slotdag van de rittenkoers. Hij won de afsluitende etappe bergop naar Lagunas de Neila en verdrong de Italiaan Giampaolo Caruso van de eerste plaats in het klassement. Eerder won de Spanjaard al de tweede rit van de wielerkoers. Laurens ten Dam was in de slotetappe met een negende plaats, op ruim een minuut van Sanchez, de beste Nederlander. In het eindklassement eindigde Ten Dam als tiende. Zijn landgenoot Steven Kruijswijk werd achtste. (ANP)

Basketbalsters langs Kroatië in thuisduel

ALMERE. De Nederlandse basketbalsters hebben gisteren een zege behaald in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap. Nederland versloeg Kroatië in Almere met 78-72. Vorige week was de ploeg van bondscoach Meindert van der Veen in Kaunas nog kansloos tegen Litouwen (98-52). Tegen de Kroaten wonnen de basketbalsters de eerste twee kwarten: 20-15 en 20-18. In de tweede helft kwam Kroatië terug, maar Anouk Biesters stelde de zege in de slotfase veilig met een driepunter. Nederland treft woensdag in het derde kwalificatieduel België. (ANP)

Nadal en Djokovic dubbelen in Toronto

TORONTO. De Spanjaard Rafael Nadal en de Serviër Novak Djokovic gaan samen dubbelen tijdens het tennistoernooi in Toronto, dat vandaag begint. Het is voor het eerst sinds 1976 dat de nummers één en twee van de wereldranglijst een koppel vormen. De Amerikanen Jimmy Connors en Arthur Ashe deden dit 34 jaar geleden voor het laatst bij het toernooi in North Conway. Nadal en Djokovic nemen het in de eerste ronde op tegen het Canadese koppel Milos Raonic en Vasek Pospisil. Nadal speelt vandaag zijn eerste toernooi sinds zijn overwinning op Wimbledon in juli. (ANP)

WK mountainbike: Lakata wint marathon

SANKT-WENDEL. De Oostenrijkse mountainbiker Alban Lakata heeft gisteren in Sankt-Wendel de wereldtitel marathon behaald. In de sprint versloeg hij de Italiaan Mirko Celestino en de Zuid-Afrikaan Burry Stander. Bas Peters was de beste Nederlander met de 20ste plaats. Bij de vrouwen ging de titel naar de Zwitserse Esther Süss, die eindigde voor de Duitse Sabine Spitz en de Deense Annika Langvad. Beste Nederlandse was Ariëlle van Meurs (elfde). (ANP)

Pieters gaat Belgische baanrenners coachen

BRUSSEL. Peter Pieters is de nieuwe bondscoach van de Belgische baanwielrenners. Hij heeft een contract getekend tot eind 2012, met een optie voor nog eens vier jaar. Hij komt in september bij de Europese titelstrijd in Sint-Petersburg voor het eerst in actie. Pieters was tot en met de Olympische Spelen van 2008 bondscoach van de Nederlandse baanrenners. Daarna ging hij aan de slag in Polen. (ANP)

Chinese volleybalsters verslaan Nederland

CHENGDU. De Nederlandse volleybalsters hebben gisteren tijdens de World Grand Prix in Chengdu de eerste nederlaag geleden. Gastland China was met 3-1 (19-25, 25-20, 25-15 en 25-21) te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Eerder won Nederland in China tijdens de eerste speelronde van het prestigieuze landentoernooi van Thailand en Puerto Rico. (ANP)