Nadal (1) en Djokovic (2) vormen dubbel in Toronto

De Spanjaard Rafael Nadal en de Serviër Novak Djokovic gaan samen dubbelen bij het tennistoernooi in Toronto. Het is voor het eerst sinds 1976 dat de nummers één en twee van de wereldranglijst een koppel vormen. Jimmy Connors en Arthur Ashe deden dit 34 jaar geleden voor het laatst bij het toernooi in North Conway. Zij bezetten toen de eerste twee plaatsen op de wereldranglijst. Het tweetal strandde in de kwartfinales.

Nadal en Djokovic nemen het in de eerste ronde in Toronto op tegen het Canadese tweetal Milos Raonic en Vasek Pospisil. Voor Nadal is het zijn eerste toernooi sinds zijn zege op Wimbledon in juli.

Lleyton Hewitt heeft met het oog op de US Open die later deze maand op de agenda staat, afgezegd voor het ATP-toernooi in Toronto, dat vandaag begint. De Australiër heeft een lichte kuitblessure en wil geen risico’s nemen. „Ik laat me nu dagelijks behandelen zodat ik op tijd fit ben voor het toernooi in Cincinnati als voorbereiding op de US Open”, verklaarde de voormalig nummer één van de wereld. Hewitt won de US Open in 2001, in 2004 verloor hij de finale van Roger Federer. Vorige week haakte de Australiër, nummer 30 van de wereld, geblesseerd af in Washington.

Svetlana Koeznetsova heeft eindelijk weer een toernooi gewonnen. Na tien maanden zonder eindzege versloeg de Russische vannacht de Poolse Agnieszka Radwanska in de finale van het WTA-toernooi in San Diego: 6-4, 6-7 (7) en 6-3.

Koeznetsova, die in Californië haar dertiende titel won, had vier matchtpoints en tweeënhalf uur nodig om het karwei af te maken. „Ik denk dat ik voor de eerste keer in mijn leven van streek was aan het einde. Ik had knikkende knieën, dat heb ik nog nooit gehad”, zei de voormalig winnares van de US Open, die door de zege weer in de top-20 komt van de wereldranglijst. „Ik weet niet waarom het gebeurde. Ik raakte even geen bal meer.”

Voor Radwanska was het een pijnlijke nederlaag. „Het is altijd erger als je een lange en spannende wedstrijd verliest. Dan ga ik liever met twee keer 6-1 onderuit. Dit doet pijn.”

David Nalbandian schreef gisteren de Washington Classic op zijn naam. Dat was zijn eerste ATP-titel sinds april. De 28-jarige Argentijn zette in de finale de als achtste geplaatste Cyprioot Marcos Baghdatis in twee sets opzij: 6-2 en 7-6 (4). (ANP)