Mooie prestatie, maar geen US Open

Gisteren won tennisser Robin Haase zijn derde challenger van 2010. „Het loopt hartstikke goed.”

Robin Haase beleeft een uitstekend jaar. Gisteren won hij in twee sets de finale van het sterk bezette toernooi van San Marino, zijn derde challengertitel van 2010. Een week eerder had hij zich ook al bij de beste vier geschaard in Cordenons (Italië). En in juni maakte hij het ranglijstaanvoerder Rafael Nadal moeilijk in een vijfsetter op Wimbledon. Met de 110 punten die Haase in San Marino vergaarde, staat hij voor het eerst sinds oktober 2008 in de mondiale tophonderd. Hij bezet de 100ste positie.

Hoe ging de finale?

„Prima. De eerste set won ik heel gemakkelijk. De tweede set leek aanvankelijk ook heel makkelijk te worden, maar na twee breaks kwam hij telkens terug. Een keer had ik pech, de andere keer speelde ik gewoon niet goed. Uiteindelijk heb ik de tiebreak wel makkelijk gewonnen.”

Neem je deel aan de US Open nu je weer in de top-100 staat?

„Nee, de deadline voor de inschrijvingen was al verlopen voor het toernooi. Jammer, maar niets aan te doen. Ik ga nu een weekje op vakantie en daarna ga ik nog twee challengers spelen. Verder dan dat kan ik niet kijken. Ik moet afwachten waar ik kan spelen.

Keer je terug in het ATP-circuit, of blijf je je op de challengers richten?

„Dat hangt niet van mij af. Voor sommige ATP-toernooien volstaat het om in de top-100 te staan, bij anders moet je bij de beste zeventig horen. Ik schrijf me in voor de ATP-toernooien, maar vaak ben ik afhankelijk van andere spelers die al dan niet geblesseerd zijn.”

Heb je nog last van je knieblessure?

„Nee, helemaal niet meer. Ik heb ondertussen al een hoop toernooien gespeeld, en vaak bereikte ik de eindfase. Het loopt hartstikke goed.”

    • Ewald Dupan