Meer bloemen verkocht in 2010

Nederland, Aalsmeer, 10-01-2006 Als cošperatieve onderneming biedt Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) wereldwijd producerende kwekers en wereldwijd verkopende groothandelaren/exporteurs een totaalconcept: een centrale marktplaats voor de verhandeling van sierteeltproducten met een evenwichtig pakket vermarktingskanalen, goede faciliteiten voor kwekers en kopers en een effectieve logistiek. Op die manier levert Aalsmeer als de meest toonaangevende veiling ter wereld een belangrijke bijdrage aan het distributie- en prijsvormingsproces van bloemen en planten. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Roger Cremers;Hollandse hoogte

Bloemenveiling FloraHolland heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar een hogere omzet geboekt, nadat 2009 een uitgesproken slecht jaar was voor de Nederlandse kwekers. De omzet kwam uit op 2,6 miljard euro, 7,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De zwakkere euro was een belangrijke reden hiervan. (ANP)