Medvedev steunt Abchazië

Russian President Dmitry Medvedev (L) shakes hands with Abkhazia's rebel leader Sergei Bagapsh in Sukhumi on August 8, 2010. Medvedev made an unannounced visit to Abkhazia, his first trip to the breakaway Georgian region since Moscow's war with Tbilisi two years ago. He held talks with Bagapsh and toured the sea embankment of its main city Sukhumi on the two year anniversary of the conflict with Georgia. AFP PHOTO / IBRAGIM CHKADUA AFP

De Russische president Dmitri Medvedev heeft gisteren verdere steun beloofd aan de separatistische Georgische regio’s Abchazië en Zuid-Ossetië. Hij deed zijn uitspraken in de Abchazische havenstad Gudauta op de dag van de herdenking van de Russisch-Georgische oorlog. In augustus 2008 woedde een oorlog van vijf dagen tussen beide landen, waarbij Georgië de provincies Abchazië en Zuid-Ossetië kwijtraakte. Behalve Rusland erkennen maar een paar landen de onafhankelijkheid van de gebieden. Medvedev zei dat hij wil investeren in hotels aan de Zwarte Zee om van Abchazië een trekpleister voor Russische toeristen te maken. (AP)