Man met haarband

Wie: Marvin Oostendorp, 27 jaar, sportinstructeur en dj

Waar gezien: In Tjin’s Toko op de Tweede van der Helstraat in Amsterdam

Wat: Brede witte haarband

Hoe duur: Misschien een paar euro op de markt

Marvin Oostendorp draagt zijn haarband sinds vorig jaar. „Ik had m’n haar altijd schuin naar voren, maar dit is veel makkelijker. In het begin vond iedereen het stom. Bekenden die het wel wat vinden, durven er zelf niet mee te lopen. Mensen kijken ook wel echt naar je. Ik heb twee kleuren haarbanden. Wit en zwart. Ik doe er ook altijd één in met uitgaan.

„Een haarband is vooral erg praktisch met al het sporten, ik ben sportinstructeur. Anderen mensen hebben het niet, ik vind het leuk om het dan juist wel te doen. De marktkoopmannen van de Albert Cuyp en café-eigenaren kennen me nu ook als ‘die jongen met de haarband’.”

Juliette Vasterman en Laura van der Wal

    • Juliette Vasterman
    • Laura van der Wal