Kort nieuws voorpagina

Farrow: Campbell wist dat Taylor gever diamant was

Rotterdam, 9 aug. Het Britse topmodel Naomi Campbell heeft in september 1997 zelf gezegd dat zij „een enorme diamant” heeft ontvangen van de toenmalige Liberiaanse president Charles Taylor. Dat verklaarde de Amerikaanse actrice Mia Farrow vanmorgen bij het Speciale Hof voor Sierra Leone in Leidschendam. Pagina 5

N-Korea entert vissersboot Z-Korea

Seoul, 9 aug. Zuid-Korea heeft vandaag de vrijlating geëist van zeven bemanningsleden van een vissersboot die gisteren voor de oostelijke kust van het Koreaanse schiereiland door de Noord-Koreaanse marine is geënterd en opgebracht naar een Noord-Koreaanse haven. Pagina 4

Politie Indonesië pakt Bashir op

Jakarta, 9 aug. De radicaal-islamitische geestelijke Abu Bakar Bashir is vandaag opgepakt door de Indonesische politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van terreuraanvallen. Pagina 4

Honderden vermist in Indiaas Kashmir

Srinagar, 9 aug. In de bergregio Ladakh, in het Indiase deel van Kashmir, worden 500 personen vermist als gevolg van plotselinge overstromingen in de afgelopen dagen. In het weekeinde zijn 132 doden en ruim 500 gewonden geteld. Pagina 5 en 7 (commentaar)

Midden-Europa: 11 doden na noodweer

Berlijn/Warschau, 9 aug. In Duitsland, Polen en Tsjechië zijn dit weekeinde zeker elf mensen omgekomen door onverwachte overstromingen. Pagina 5 en 7 (commentaar)

Toenadering Santos en Chávez

Caracas, 9 aug. De nieuwe president van Colombia Santos gaat morgen praten met president Chávez van Venezuela om de opgelopen spanningen tussen de buurlanden te verminderen. Pagina 5

Litouwer dood na lopen op snelweg

Rotterdam, 9 aug. Een 27-jarige Litouwer is zaterdag op de A17 bij Moerdijk om het leven gekomen. Hij liep op de snelweg na autopech. Pagina 3

De Graafschap en Heracles bovenaan

Rotterdam, 9 aug. Koplopers na de eerste speelronde in de eredivisie voetbal zijn het gepromoveerde De Graafschap en Heracles. Beide clubs wonnen met 3-0, van respectievelijk Excelsior en Willem II. Pagina 12