Kort nieuws Sport

Renners Mollema en Weening breken sleutelbeen

AMSTELVEEN, 9 aug. Raborenners Pieter Weening en Bauke Mollema hebben aan het afgelopen weekend beiden een sleutelbeenbreuk overgehouden. Dat maakte de wielerploeg gisteren bekend. Mollema eindigde zaterdag als derde in de Ronde van Polen, ondanks een zware val zaterdag in de slotetappe. Volgens ploegarts Peter van Esseveldt, die de renner direct na zijn val onderzocht, was verder rijden geen onverantwoord risico. Gistermiddag na aankomst in Nederland bleek dat hij toch zijn sleutelbeen gebroken had. Ploeggenoot Weening brak gisteren eveneens zijn sleutelbeen na een val in de slotetappe van de Ronde van Burgos. Hij kon de wedstrijd niet uitrijden. Weening zit in de voorselectie voor de Ronde van Spanje. Van Esseveldt sluit niet uit dat Weening met een operatie over drie weken toch aan de start van de Vuelta kan staan. (ANP)

Maduro, Marcellis terug bij Oranje

ZEIST, 9 aug. Hedwiges Maduro en Dirk Marcellis keren terug in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk heeft hen opgeroepen voor de oefeninterland van woensdag in Donetsk tegen Oekraïne. Ook Leroy Fer ontving gisteren een uitnodiging voor de selectie. Van Marwijk kreeg gisteren om uiteenlopende redenen afmeldingen binnen van de PSV’er Otman Bakkal en Orlando Engelaar, David Mendes da Silva (Red Bull Salzburg) en Ronnie Stam (Wigan Athletic). Marcellis speelde op 15 oktober 2008 tegen Noorwegen zijn laatste interland voor Oranje. Maduro kwam vier jaar geleden voor het laatst uit in de nationale ploeg, tijdens de WK-wedstrijd tegen Argentinië. Fer werd niet eerder opgeroepen voor de A-selectie. Aanvankelijk zou hij de komende week voor Jong Oranje uitkomen. Hij is na Ron Vlaar de tweede speler van Feyenoord in de selectie voor de wedstrijd in Oekraïne. De KNVB verwacht nog enkele wijzigingen in de selectie. (ANP)

Eigen fans vallen coach AEK aan

Athene, 9 aug. De coach van de Griekse voetbalclub AEK Athene, Dusan Bajevic, is zaterdagavond aangevallen door zijn eigen fans. De supporters waren woedend op de Servische trainer na de nederlaag in een oefenduel met eerstedivisieclub Kallithea (1-2). De 61-jarige Bajevic viel op de grond terwijl hij werd geslagen door de fans. „Dit een grote schande voor AEK dat dit is gebeurd”, zei voorzitter Stavros Adamidis. „De coach blijft zeker bij ons. Dit is onacceptabel. Hij is zeer geschrokken, maar ik heb hem verzekerd dat wij hem niet kwijt willen. We roepen de echte fans van AEK op te helpen om de club van deze raddraaiers te ontdoen.” Bajevic heeft een moeizame relatie met een deel van de fans, omdat hij eerder coach was van rivaal Olympiakos. (ANP)

Rosendaal tweede in zware triatlon

Gaustablikk, 9 aug. Gonny Rosendaal is in Noorwegen als tweede geëindigd in de Norseman Xtreme, een van de zwaarste triatlonwedstrijden ter wereld. De 39-jarige triatlete uit Beesd had voor de 3,8 kilometer zwemmen, in de doorgaans vrij koele Hardangerfjord, de 180 km fietsen en de afsluitende 42 km lopen, deels bergop en in de slotfase off-road, 13 uur, 29 minuten en 4 seconden nodig. De Duitse Susanne Buckenlei was ruim een kwartier sneller. De titelverdedigster achterhaalde Rosendaal na ongeveer twee uur fietsen en reed vlak voor de wissel bij haar Nederlandse concurrente weg. Bij de mannen zegevierde de Noor Henrik Oftedal in 10.59.57. (ANP)

Greipel naar Belgische ploeg

BRUSSEL, 9 aug. De Duitse wielrenner André Greipel rijdt volgend jaar voor de Belgische ploeg Omega Pharma-Lotto. Hij komt over van HTC-Columbia. De Duitser, die daar de concurrentie had van Mark Cavendish, pakte zaterdag met de slotrit in de Ronde van Polen al zijn zestiende zege van het seizoen. Hij won eerder ritten in de Giro en de Vuelta. (ANP)