Kort nieuws Sport

Zeilende broers Coster verder zonder vaste coach

NIEUWEGEIN, 9 aug. De zeilende broers Sven en Kalle Coster gaan verder zonder coach Dick Coster, hun vader. Het Watersportverbond heeft de samenwerking met de kernploegcoach beëindigd, zo maakte zij gisteren bekend. Tijdens de wereldkampioenschappen in de olympische 470-klasse in Scheveningen werden de broers Coster teleurstellend zesde. Bij het wereldbekerevenement in Weymouth, dat vandaag is begonnen, varen ze zonder coach. Het Watersportverbond gaat op zoek naar een nieuwe permanente coach voor de 470-teams in de kernploeg. (ANP)

Twee Nederlanders in tennistop-100

PONTE VEDRA BEACH, 9 aug. Voor het eerst sinds lange tijd staan er weer twee Nederlandse tennissers in de mondiale top honderd. Door zijn zege bij het challengertoernooi van San Marino steeg Robin Haase van plaats 121 naar plek 100. Thiemo de Bakker blijft de beste Nederlander op de 46e plaats. De Amerikaan Andy Roddick zakte van plaats 9 naar 11. Daardoor staat voor het eerst sinds de invoering van de ATP-ranking in 1973 geen enkele Amerikaan in de top10. Rafael Nadal blijft de nummer 1. (ANP)

Basketbalsters verslaan Kroatië

ALMERE, 9 aug. De Nederlandse basketbalsters hebben gisteren een zege behaald in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap. Nederland versloeg Kroatië in Almere met 78-72. Vorige week was de ploeg van bondscoach Meindert van der Veen in Kaunas nog kansloos tegen Litouwen (98-52). Tegen de Kroaten wonnen de basketbalsters de eerste twee kwarten: 20-15 en 20-18. In de tweede helft kwam Kroatië terug, maar Anouk Biesters stelde de zege in de slotfase veilig met een driepunter. Nederland treft woensdag België in het derde kwalificatieduel. (ANP)

Schouder crosser Herlings uit kom

LOKET, 9 aug. De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings heeft gisteren bij de Grote Prijs van Tsjechië een schouderblessure opgelopen. De vijftienjarige Brabander kwam tijdens de eerste ronde van de tweede manche ten val en daarbij schoot zijn schouder uit de kom. Het gewricht is onder narcose weer teruggezet. Dat maakte Herlings op zijn website bekend. De KTM-coureur eindigde in de eerste manche van de MX2 nog wel als derde, op 35 seconden van winnaar Ken Roczen uit Duitsland. (ANP)

Springruiter Ward beste in Dublin

DUBLIN, 9 aug. McLain Ward heeft op de slotdag van het CHIO van Dublin de Grote Prijs van Ierland gewonnen. De Amerikaanse springruiter was in de tweede manche met zijn in Nederland gefokte paard Anatares F een seconde sneller dan de Fransman Kevin Staut (Kraque Boom). Ward verdiende met zijn zege 66.500 euro. Staut moest met 42 mille genoegen nemen. (ANP)

Oostenrijkse zege WK mountainbike

SANKT-WENDEL, 9 aug. De Oostenrijkse mountainbiker Alban Lakata heeft gisteren in Sankt-Wendel de wereldtitel marathon behaald. In de sprint versloeg hij de Italiaan Mirko Celestino en de Zuid-Afrikaan Burry Stander. Bas Peters was de beste Nederlander met de 20ste plaats. Bij de vrouwen ging de titel naar de Zwitserse Esther Süss, die eindigde voor de Duitse Sabine Spitz. Beste Nederlandse was Ariëlle van Meurs (elfde). (ANP)

Pieters coacht baanrenners België

BRUSSEL, 9 aug. Peter Pieters is de nieuwe bondscoach van de Belgische baanwielrenners. Hij heeft een contract getekend tot eind 2012, met een optie voor nog eens vier jaar. Hij komt in september bij de Europese titelstrijd in Sint-Petersburg voor het eerst in actie. Pieters was tot de wereldkampioenschappen van 2009 bondscoach van de Nederlandse baanrenners. (ANP)

Button in triatlon

LONDEN, 9 aug. Bij gebrek aan races in de Formule 1 heeft autocoureur Jenson Button gisteren meegedaan aan de triatlon van Londen. De Britse wereldkampioen in de Formule 1 completeerde de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen in 2.14.15. Hij deed er iets langer over dan vorig jaar. Zondag 29 augustus is de eerstvolgende F1-race; de GP van België. (ANP)