Kort nieuws Economie

Ontslag bij Apple na ‘antennagate’

New York, 9 aug. Mark Papermaster, bij Apple verantwoordelijk voor de hardware van de iPhone, verlaat het bedrijf. Dat heeft het technologiebedrijf zaterdag bevestigd. Het is niet duidelijk of Papermasters vertrek vrijwillig is. Zijn vertrek volgt op de problemen met de antenne van de iPhone 4, door Apple-topman Steve Jobs ‘antennagate’ genoemd. Consumenten klaagden dat het bereik kon wegvallen. Wegens de klachten kwam Apple uiteindelijk met een beschermhoesje dat tot september gratis aan klanten wordt uitgedeeld. (ANP)

Hogere omzet bij bloemenveiling

Aalsmeer, 9 aug. Bloemenveiling FloraHolland heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar een hogere omzet geboekt, nadat 2009 een uitgesproken slecht jaar was voor de Nederlandse kwekers. De omzet van de veiling kwam uit op 2,6 miljard euro, 7,3 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De toename zit voor een klein deel, 1,2 procent, in een toename van aangevoerde bloemen en planten. De gemiddelde prijs voor de kweker verbeterde dit jaar met zo’n 6 procent. Voor de meeste telers is dat een welkome ontwikkeling na een moeizaam 2009, aldus een woordvoerder van de veiling gisteren. Voor 2009 rekent FloraHolland op een omzetstijging van 4 tot 5 procent. (ANP)

Lagere nettowinst voor Enexis

Rosmalen, 9 aug. Enexis, de beheerder van het grootste energienet van Nederland, heeft over de eerste helft van dit jaar een nettowinst gemaakt van 79,6 miljoen euro, tegenover 148,4 miljoen in de eerste helft van vorig jaar. Volgens de directie is de nettowinst naar verwachting. Enexis is het distributiebedrijf van gas en elektriciteit, dat is losgemaakt van energieleverancier Essent, die inmiddels deel uitmaakt van het Duitse concern RWE. (ANP)