Komkommernieuws

In Haarlem eet je de smerigste saté

ROTTERDAM. Het Chinees-Indische restaurant Golden Garden in Haarlem schotelt de smerigste gerechten voor. De beste babi panggang en saté worden geserveerd in restaurant De Lange Muur, gevestigd in Zwolle. Dit concludeert de Consumentenbond na 40 van de 3.000 Chinese restaurants in Nederland aan een test te hebben onderworpen. Golden Garden kreeg als eindcijfer een 1,2, De Lange Muur een 9,2. De gerechten werden niet getest op smaak maar op de hoeveelheid levende bacteriën, enterobacillen en ziektemakers. In twee weken tijd bestelden anonieme medewerkers van de Consumentenbond twee keer een portie saté en babi panggang. Het eten werd geanalyseerd in het laboratorium. (Ad.nl)

Robbie Williams getrouwd met Ayda

LOS ANGELES. De Britse popster Robbie Williams en de Amerikaanse actrice Ayda Field zijn zaterdag getrouwd. De huwelijksceremonie vond plaats in de villa van het koppel in Beverly Hills, in aanwezigheid van 75 familieleden en vrienden, meldden media in de Verenigde Staten gisteren. De 31-jarige bruid droeg een witte jurk en had heur haar opgestoken. Williams (36) droeg naar verluidt een zwarte smoking. Williams, die onlangs zijn rentree aankondigde bij boyband Take That, ontmoette Fields in 2006. (ANP)

Politie haalt dronken Pool uit middenberm

DRIEBERGEN. De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdagavond een dronken Poolse vrachtwagenchauffeur uit de middenberm van de A16 gehaald. Ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht had een klein Pools truckersfeestje plaats. Naast hun vrachtwagen hadden twee 42-jarige Poolse chauffeurs een maaltijd klaargemaakt op een primusbrandertje en daarbij alcohol achterover geslagen. Overmoedig geworden stak een van hen de drukke rijbaan van de A16 over om in de middenberm te gaan staan. Passerende politiemensen merkten de middenbermtoerist op. De man kreeg een boete van 400 euro opgelegd. (ANP)

Man rijdt twintig jaar zonder rijbewijs

ECHT. De politie heeft zaterdagavond een 49-jarige automobilist uit het Limburgse plaatsje Roosteren betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat al twintig jaar lang. Dat maakte de politie gisteren bekend. De man viel door de mand tijdens een verkeerscontrole. De politie gaf de man een stopteken omdat hij geen autogordel droeg. Hij kon geen rijbewijs tonen, en gaf toe al twintig jaar zonder rijbewijs rond gereden te hebben. Hij moest zijn auto laten staan en kreeg een proces verbaal. (ANP)

Beau van Erven Dorens breekt rib

AMSTERDAM - Presentator Beau van Erven Dorens heeft zaterdag een rib gebroken tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Hij klom tijdens de parade over een van de boten en kwam daarbij ten val. In eerste instantie feestte hij gewoon verder, maar al snel werd de pijn te erg. „Ik voelde mijn ribben langs elkaar gaan”, aldus de presentator. Uiteindelijk ging hij toch maar naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij aan de val een gebroken rib heeft overgehouden. (nu.nl)

Bayern verrast Van Gaal met taart

MüNCHEN. Louis van Gaal heeft gisteren een taart van ruim een meter breed gekregen van Bayern München. De Nederlandse trainer ontving het smakelijke cadeau vanwege zijn 59e verjaardag. De taart had de vorm van een stadion en was versierd met een kampioensschaal en nationale beker. (de Telegraaf)