Koele zomer

De echte hitte met zwoele avonden, overvolle terrassen en de lucht van barbecue blijft voorlopig uit. Met maxima rond 20 graden, wolkenvelden, zon en een aantal buien kunnen we spreken van licht wisselvallig, Hollands zomerweer. Toch bevindt het warmere weer zich niet eens zover buiten de landsgrenzen. In Parijs bijvoorbeeld wordt het morgen 26 graden met flink wat zon. Een hogedrukgebied dat zich uitstrekt vanaf de oceaan laat hier zijn invloed gelden en probeert ook Nederland aan de doen. Alleen bevinden wij ons net op het grensvlak, waardoor zich nog regelmatig storingen voordoen. Daarbij bevinden we ons met veelal westenwinden in de koelere lucht.

Vannacht zijn er brede opklaringen met minima tussen de 10 en 15 graden. Tegen de ochtend neemt de bewolking vanuit het westen toe.

Morgen is het aanvankelijk in de oostelijke helft van het land nog zonnig. In het westen begint het voorzichtig te regenen bij een naar matig tot vrij krachtig aantrekkende zuidwestenwind. ’s Middags is het ook meest bewolkt in het oosten, maar de regen bereikt de oostgrens pas tegen de avond met hier lokaal 25 graden tegenover 20 graden aan zee.

Woensdag trekt de storing geleidelijk via het zuidoosten richting Duitsland weg. De dagen erna is er afwisseling tussen wolken, zon en een paar buien.