Community Shield: Manchester United verslaat Chelsea

LONDEN, 9 aug. Edwin van der Sar heeft met Manchester United de eerste prijs van het seizoen veroverd. De ploeg van manager Alex Ferguson versloeg landskampioen en FA Cup-winnaar Chelsea op Wembley met 3-1 in de strijd om het Community Shield, de Engelse Supercup. Drie van de vier doelpunten vielen in het laatste kwartier. Antonio Valencia bracht ManUnited vlak voor rust op voorsprong. Een kwartier voor tijd verdubbelde het Mexicaanse talent Javier Hernandez de score. De nieuweling deed dat wel op merkwaardige wijze. Hij wilde de bal subtiel in het doel glijden, maar schoot de bal uiteindelijk via zijn hoofd achter doelman Hilario. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou maakte het enige doelpunt voor Chelsea. In blessuretijd stelde Dimitar Berbatov de zege van Manchester United veilig. Vorig jaar won Chelsea het Community Shield door de strafschoppen beter te nemen dan de ‘Mancunians’. Jeffrey Bruma viel tien minuten voor tijd in bij Chelsea. De verdediger kan woensdag tijdens de oefeninterland tegen Oekraïne zijn debuut maken in het Nederlands elftal. De Engelse spelers in beide elftallen die deelnamen aan het WK werden tijdens de openingfase uitgefloten. John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard en Wayne Rooney stelden in Zuid-Afrika teleur en werden met de nationale ploeg al in de achtste finales uitgeschakeld. Ook bondscoach Fabio Capello kon op boegeroep rekenen toen hij de vipbox betrad. (ANP)