6 redenen om uit te gaan

Venusvliegenval in de Hortus
Venusvliegenval in de Hortus

1 fotografie

Chinees Meisje

Utrecht. T/m 22 sept. Volksbuurtmuseum (di-vr, zo 11.00-17.00u, eerste za van de maand 10.00-15.00u) & Kamer van Koophandel (ma-vr 8.30-17.00u). Entree: 3 euro/gratis. www.volksbuurtmuseum.nl

De fototentoonstelling ‘Chinees Meisje’, onderdeel van het China Festival Utrecht, schetst het verleden, het heden en de toekomst van Chinezen in Utrecht en in Nederland. ‘Chinees Meisje’ bestaat uit drie installaties – het Logement, de Theetuin en het Vrouwenkabinet – en werd gemaakt door scenarist Linda Malherbe, beeldend kunstenaar Fenmei Hu en fotograaf Joop Reijngoud, op uitnodiging van Kosmopolis Utrecht.

2 muziek

Monster Magnet + Karma To Burn

Amsterdam: Melkweg The Max. Tijd: 19.00u. Entree: 20 euro + lidm. www.melkweg.nl

Liefhebbers van gruizige, psychedelische rock kunnen hun hart ophalen met Monster Magnet en Karma To Burn op één avond. Monster Magnet draait al twintig jaar mee en maakt een combinatie van jaren zeventig hardrock, psychedelica, heavy metal en spacerock. De instrumentale stoner/rockband Karma To Burn is sinds kort weer bij elkaar en bracht eind april zijn vierde album uit, met als titel Appalachian Incantation.

3 plantenshow

Vleesetende planten

Leiden: Hortus botanicus. T/m 15 aug, dag. 9.00-18.00u. Entree: 6 / 3 euro. www.hortusleiden.nl

Tot en met 15 augustus staan zonnedauw, venusvliegenval, cobralelie en (trompet)bekerplant zij aan zij in de Wintertuin van de Hortus Botanicus Leiden. Van dichtbij is te zien hoe vliegen, mieren, wespen, fruitvliegjes, maar ook spinnen en soms kakkerlakken in de val worden gelokt met dauwdruppels, klappende vanghandjes en roetsjende hellingbanen. Er is ook een activiteitenprogramma, met voor kinderen onder meer een speurtocht en een supergrote vleeseter waar ze zelf in kunnen kruipen.

4 tentoonstelling

Kitchen Budapest

Dordrecht: Noordkaap op Locatie, Voorstraat 123. T/m 15 aug, dag. 14.00-20.00u. www.noordkaap.org

Het Hongaarse medialab Kitchen Budapest (KIBU) toont nieuwe invalshoeken voor recyclen en markante combinaties tussen telecommunicatie, informatietechnologie, sociale media en de fysieke openbare ruimte.

5 animatieworkshops

KLIK! @ Pluk de Nacht

Amsterdam: Het Stenen Hoofd. Op 9 & 11 aug. www.klikamsterdam.nl

Animatoren van het Klik! Amsterdam Animatie Festival geven workshops waarbij met behulp van diverse animatietechnieken de webcomics van xkcd tot leven worden gebracht. De resultaten worden dezelfde avond op het grote doek vertoond. Aanmelden via workshops@plukdenacht.nl

6 theater

Het Syndicaat/ISH-Lab: Barry

Den Bosch: BHIC. Tijd: 20.00u. Prijs: 15 euro. www.festivalboulevard.nl

Op Theaterfestival Boulevard is ‘Barry’ te zien, een nieuwe tekst van Jibbe Willems. Het Syndicaat brengt samen met cross-over dansgezelschap ISH en een lokale brassband een mix van teksttoneel, urban dance en brass muziek. ‘Barry’ speelt buiten op locatie in het BHIC, dat is gevestigd in het 17e-eeuwse fort Citadel.