4 redenen om tv te kijken

1 sportreportage I

Holland Sportzomer

Ned.3, 20.35-21.30u.

Wilfried de Jong blikt terug op archiefmateriaal van zijn sportprogramma’s. In deze voetbaluitzending reist hij naar Napels, waar Diego Maradona nog immer een goddelijke status heeft. Ook is er een reportage over Marco van Basten op de golfbaan. Verder kijkt Wilfried terug op het opmerkelijke interview dat hij in het najaar van 2009 hield met Dick Advocaat in een hotelkamer in Scheveningen. En er is een documentaire over de tragedie die het elftal van Torino op 4 mei 1949 trof. Op de terugvlucht na een vriendschappelijke wedstrijd tegen Benfica crashte het vliegtuig met daarin de spelersgroep tegen een basiliek even buiten Turijn. Wilfried zoekt de enige speler van de toenmalige selectie op die niet in het vliegtuig zat; hij was vanwege een knieblessure thuisgebleven.

2 korte film

Penvriendin

Ned.2, 21.40-22.00u.

Als Johan (Matthijs Sande Bakhuyzen) gefascineerd naar een sekspen kijkt (een pen waarbij je het meisje naakt ziet als je hem scheef houdt) blijkt het meisje tot zijn grote verbazing levend. Hij is op slag verliefd en zij op hem, maar is hun liefde bestand tegen de gevaren van de vijandige buitenwereld? (Jelle Posthuma, 2006)

3 talkshow

On air

Ned.3, 22.00-22.50u.

Live talkshow vanaf Schiphol met de actualiteit van de dag. Vanavond praat schrijfster en nrc.next-columniste Renske de Greef over voluntourism oftewel vrijwilligerstoerisme; deze vorm van toerisme is door Time Magazine uitgeroepen tot een van de reistrends van 2010. De Greef woonde zelf een half jaar in Tanzania en deed daar onderzoek naar deze nieuwe subcultuur. Werkt het eigenlijk wel? Wat kan je als vrijwilliger veranderen in één of twee maanden? Ook Nick en Simon en de 3JS komen langs.

4 sportreportage II

AFC Ajax: Twee weken tussen hoop en vrees

RTL7, 22.00-23.20u.

Reportage over Ajax en de laatste twee weken van het afgelopen voetbalseizoen. Verschillende personen worden gevolgd in deze periode, waarin het landskampioenschap heel dichtbij kwam.