Zon en buien

Een omslag naar standvastig zonnig, droog en zomers warm weer blijft nog uit. Het is voor de vakantieganger in eigen land wachten op een droge dag tussen de buien door, zoals komende maandag.

Ook vandaag blijft het niet droog, maar het regent ook niet continu. Vanuit het westen trekt een storing over met buien en lange droge perioden. De oostelijke provincies en Limburg krijgen in de loop van de middag en vooral vanavond met deze buien te maken. Daarbij zijn onweer en windstoten mogelijk. Voor die tijd breekt de zon er regelmatig door.

De middagtemperatuur varieert van maximaal 19 graden aan zee tot 24 in Limburg. Er waait een matige, aan de kust vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen, kracht 3 tot 5.

Morgen krijgt de zon overal af en toe ruimte, maar de opklaringen worden afgewisseld door buien. De meeste en felste buien vallen waarschijnlijk in het noordoosten, terwijl het in de kustprovincies droger zal zijn met daar ook de meeste zon. De veelal matige wind waait uit richtingen tussen zuidwest en noordwest en de middagtemperatuur schommelt rond de 20 graden.

Maandag stijgt de luchtdruk bij ons en dat levert een droge dag met geregeld zon op. De temperatuur stijgt tot zo’n 22 graden.

Dinsdag en woensdag vallen alweer buien en wordt het een graad of 20.