Wat zijn dat weer voor Hollandse streken?

Wat zijn dat weer voor Hollandse streken?

Ik weet dat het niet goed is om als gekwetste oud-Oost-Groninger te reageren op het profiel van Henk Bleker. ?We moetn groots zijn op ons provincie, en niet n slachtofferrol aanneem.? Maar potverdorie, jullie Hollanders flikken het weer. Waarom op de voorpagina van 2 augustus Bleker weggezet als ?een Oost-Groningse ponyfokker? en niet, zoals op pagina 2 wel gebeurt, als oud-gedeputeerde voor het CDA, voorzitter van RTV Noord en gepromoveerd in de rechtsgeleerdheid! Het past toch ook niet bij een kwaliteitskrant om te schrijven over Beatrix, een Haagse paardenliefhebster?

Jaap Wever

Oldeberkoop

Wat zijn dat weer voor Hollandse streken? 2

?Oe hebt mien her(t)?n wegjoagd.? Zo denkt een ikjesschrijfster het Nedersaksisch te kunnen weergeven (Achterpagina, 29 juli). Daarmee kwetst zij onbewust een grote groep inwoners van Noordoost-Nederland. Die zeggen namelijk: ?Ie hebt mien harten vortjaogd.? Hoe dan ook: ?t blif sneu dat der seins gien hart meer te zien is!

Martin Koster

Lieveren (Dr)

    • Jaap Wever
    • Martin Koster