Volgende week in NRC Handelsblad

Kees van Kooten fietst van Den Haag naar Delft. Foto Maurice Boyer Zadel Foto Maurice Boyer 980924 fietsen racefietsen wielrennen details symboliek zadels

Maandag

De redactie Binnenland wijdt het wekelijkse profiel aan performer Sanne Vogel, lieveling op De Parade met haar show Irritant.

Thuiskok Marjoleine de Vos komt de hele week met recepten om samen met kinderen te maken. Motto: dat kan mijn kleine zusje ook.

Dinsdag

Op de Achterpagina in de serie ‘Literair fietsen’: Kees van Kooten fietst van Den Haag naar Delft. Met een kaartje, om zijn route zelf na te fietsen.

Woensdag

Op de filmpagina een recensie van Le refuge, de nieuwe film van François Ozon. Hij vertelt een klein verhaal over grote gebeurtenissen: dood en nieuw leven.

Donderdag

Op de kunstpagina wordt stilgestaan bij de rampzalige kunstveiling van de overleden koning Willem II op 12 augustus 1850, waardoor een aantal schilderijen van Rembrandt in Sint-Petersburg terechtkwam, bij de tsaar.

Vrijdag

Het Cultureel Supplement stort zich op de film Io sono l’amore. Met een analyse en interviews met regisseur Luca Guadagnino en zijn actrice, de Britse Tilda Swinton.

In Boeken schrijft Roelof van Gelder over drie boeken met de filosoof Michel de Montaigne als onderwerp.

Zaterdag

In de bijlage Zomer &cetera spreekt Hans Steketee met Jean Beddington, kok, in de serie ‘Zintuigen’.

Artikelen onder voorbehoud