radio zondag televisie zondag

RMS Titanic zonk op haar eerste reis in 1912. 1.517 mensen kwamen om. NGC 22.00-23.00u. The liner Titanic leaves Southampton, England on her maiden voyage Wednesday, April 10, 1912. (AP photo) AP

informatief

Vrije geluiden zomer. Selectie van muzikale momenten uit elf jaar Reiziger in Muziek. Presentatie: Melchior Huurdeman.Ned. 1, 10.30-11.20u

Zomergasten. Deel drie van serie interviews aan de hand van beeldfragmenten. Vanavond Paulien Cornelisse, schrijver en theatermaker. Cornelisse (1976) werd met haar eerste theatervoorstelling Dagbraken genomineerd voor de Neerlands Hoop Prijs, een prijs voor de meest veelbelovende theatermaker. Ze schreef de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding en heeft een taalrubriek in nrc.next. Ned.2, 20.15-23.20u.

ZDF History: Mythos Atlantis. Volgens Plato zou het mythische Atlantis zich aan de andere kant van de ‘Zuilen van Heracles’ bevinden, oftewel buiten het toenmalig bekende Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig denkt men daarbij ook aan de Zwarte Zee. Onderzoek naar de verschillende theorieën over de locatie van Atlantis. ZDF, 23.40-0.25u.

documentaire

Wild China. Zesdelige serie natuurdocumentaires van de BBC, eerder bij de EO in 2008 te zien. De eerste aflevering toont Zuid-China: het ‘hart’ van China. Een gebied acht keer zo groot als Groot-Brittannië, met een vochtig subtropisch klimaat. Van smaragdgroene rijstvelden tot de beroemde ‘eierdoosbergen’ van door regen uitgesleten zandsteen.Canvas, 21.00-21.50u.

Britain goes camping. Documentaire over de Britse voorliefde voor kamperen. Begonnen als vrijetijdsbesteding van een groepje heren in de Edwardiaanse tijd, is het tegenwoordig hét Britse familie-uitje. BBC 2, 23.00-0.00u.

Titanic: The Final Secret. Documentaire over de expeditie van Robert Ballard die in 1985 het wrak van de Titanic ontdekte. De Amerikaanse marine subsidieerde de expeditie, op de geheime voorwaarde dat Ballard eerst op zoek ging naar twee gezonken nucleaire onderzeeërs.National Geographic, 22.00-23.00u.

amusement

Sherlock. Laatste deel van driedelige Britse misdaadserie die de verhalen van Sherlock Holmes in het heden plaatst. Aflevering: The Great Game. BBC 1, 22.00-23.30u.

Fawlty Towers. De KRO herhaalt deze Britse comedyserie, volgens velen de grappigste uit de jaren zeventig. John Cleese is de manische hoteleigenaar Basil Fawlty die wordt gedomineerd door zijn echtgenote Sybil en geplaagd door de Spaanse ober Manuel. Ned. 1, 23.45-0.20u.

radio

O.V.T. Programma over de verleden tijd. Met o.a. om circa 10.15u Van Goghs ‘De aardappeleters’, in de serie Van Lam Gods tot Victory Boogie Woogie: de vaderlandse geschiedenis in negen schilderijen. Radio 1, 10.04-12.00u.

Droevig, maar nooit verbitterd. Portret van de honderdjarige Joodse schrijver, arts en psychiater Hans Keilson. Radio 1, 19.30-20.30u.