radio zaterdag televisie zaterdag

Wagners Lohengrin, een opname van de Bayreuther Festspiele. Radio 4, 19.02u. FILE - In this July 16, 2008 file picture the Richard Wagner bust by German sculptor Arno Breker stands in a park near the festival opera house in Bayreuth, southern Germany. Wolfgang Wagner, the grandson of composer Richard Wagner and the leader of the Bayreuth opera festival for more than half a century, has died, the festival said. He was 90. Wagner died on Sunday March 21, 2010, the festival said in a brief statement on its Web site. It did not give further details. (AP Photo/Eckehard Schulz,file)
Wagners Lohengrin, een opname van de Bayreuther Festspiele. Radio 4, 19.02u. FILE - In this July 16, 2008 file picture the Richard Wagner bust by German sculptor Arno Breker stands in a park near the festival opera house in Bayreuth, southern Germany. Wolfgang Wagner, the grandson of composer Richard Wagner and the leader of the Bayreuth opera festival for more than half a century, has died, the festival said. He was 90. Wagner died on Sunday March 21, 2010, the festival said in a brief statement on its Web site. It did not give further details. (AP Photo/Eckehard Schulz,file) AP

informatief

Revealed Extra: Addicted to Bodybuilding. Reporter Anthony Baxter stapt in de wereld van bodybuildende pubers en ontdekt welke extreme moeite sommige jongeren doen om breder te worden. Diëten, obsessieve trainingsmethoden en gezondheidsrisico’s: niets wordt geschuwd om spiermassa te kweken.BBC 2, 15.00-15.15u.

The Sky at Night: Monster Star. Britse astronomen maakten onlangs de ontdekking bekend van een extreem zware en heldere ster in De Grote Magelhaense Wolk, die 165.000 lichtjaren van ons verwijderd is. Patrick Moore en Chris Lintott praten met Richard Parker, lid van het team dat de ontdekking deed. Ook aandacht voor de jaarlijkse passage van de Perseïden, de meteorietenzwerm die dezer dagen de baan van de aarde kruist. BBC 2, 15.15-15.35u.

Lekker ding! Serie van Regina Romeijn over aangename zaken. Vanavond over lichamen. Wat is mooi en wie bepaalt dat eigenlijk? Romeijn legt in deze aflevering zichzelf en haar kijk op schoonheid onder de loep. Met o.a.: televisiepresentator Arie Boomsma, auteur Robert Vuijsje, publicist Stephan Sanders en kunstenaarsduo L.A. Raeven. Ned.3, 20.00-20.30u.

documentaire

Vranckx. Java: zwavelsjouwers op de vulkaan. Elke dag dalen tientallen mannen af in de krater van de Kawah Ijen, een vulkaan op Java. Ze zoeken naar zwavel dat ze vervolgens naar de verwerkende bedrijven sjouwen. De reportage volgt Matrussen. Ondanks de giftige zwaveldampen draagt hij geen gasmasker. Met een vracht van 80 kilo zwavel op zijn schouders begint hij aan de klim naar de kraterrand. In een goede maand verdient hij 200 dollar.Canvas, 20.10-20.40u.

sport

Hockey. Champions Trophy 2010 mannen. Vanmiddag de wedstrijd Nederland-Duitsland. Ned.1, 15.00-16.45u.

radio

Zomeravondconcert. Lohengrin van Richard Wagner in een nieuwe regie van Hans Neuenfels. Uitvoerenden zijn het Orkest en Koor van de Bayreuther Festspiele o.l.v. Andris Nelsons, met Jonas Kaufmann als Lohengrin, Georg Zeppenfeld als Heinrich der Vogler, Annette Dasch als Elsa von Brabant, Hans-Joachim Ketelsen als Friedrich von Telramund en Evelyn Herlitzius als Ortrud. Een opname van de concerten van 25 juli en 3 en 6 augustus.Radio 4, 19.02-23.00u.

Radio 6 live. Rechtstreekse uitzending van een concert in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Saxofonist Benjamin Herman heeft daar dit weekeinde carte blanche gekregen om een programma samen te stellen. Vanavond de avond van de Living Legends. Uit zijn geboorteland Engeland nodigde Benjamin pianist Stan Tracey en saxofonist Bobby Wellins uit. Nederland wordt vertegenwoordigd door saxofonist Piet Noordijk en bassist Ruud Jacobs.Radio 6, 20.02-0.00u.