Homo's feesten op Gay Pride A'dam

Amsterdam, 7 aug. Aan de vooravond van de botenparade, het hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride, vieren homo's feest aan de Amsterdamse Amstel. Voor het eerst vaart er dit jaar een boot mee met homoseksuele verstandelijk gehandicapten. Ook hoogbegaafde homo's (van de vereniging GAYniaal) hebben vandaag een eigen boot, net als de NS en de Joodse gemeenschap, die met roze keppeltjes aan boord stappen. Burgemeester Van der Laan (PvdA) en twee wethouders varen ook mee. Net als voorgaande jaren worden er honderdduizenden mensen verwacht. Zondag sluit Willeke Alberti de Gay Pride af. Het is de tiende keer dat de zangeres het evenement afsluit. Foto Roger Cremers Nederland, Amsterdam, 06-08-2010 Straatfeesten van de Amsterdam Gay Pride. Travistieten zingen langs de Amstel PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS