Beoordeel de PVV straks gewoon op haar merites

Fleur Boose verwonderde zich in NRC Handelsblad over het ?salonfähig worden van extreem-rechts? (Opiniepagina, 30 juli). Uit een zelfgekweekte cocktail van argumenten concludeert zij vooringenomen dat de PVV extreem-rechts is, hetzelfde is als de Oostenrijkse FPÖ en dat iedereen die met de PVV samenwerkt een positie van melaatsheid verkiest. Het kwaad is weer geschied: de PVV wordt buiten de politieke orde geplaatst.

Waarom kiest Boose voor de zoveelste aanval op de vorm die Wilders kiest voor zijn boodschap en niet voor de inhoud ervan? Er is veel werk te verzetten in de maatschappij om het voor iedereen leefbaar te houden of, in sommige gevallen, weer te maken. De PVV is een democratisch gekozen partij met liberale wortels en moet zo worden behandeld en straks gewoon op haar merites worden beoordeeld. Eenzijdige zwart- en bangmakerij passen daar niet bij. En tolerantie voor intolerantie al helemaal niet.

Ralph Hanzen

Eindhoven

    • Ralph Hanzen