Zeeland geeft toerist persoonlijke aandacht

De toerist in Zeeland is op zoek naar kleinschaligheid. Daarom willen de VVV’s van deze provincie meer aandacht voor de persoonlijke wensen van de toerist.

Dus minder grote campings en bungalowparken en meer nadruk op kleine verblijfsaccomodaties. Ook moeten toeristen meer natuur en Zeeuwse gerechten krijgen voorgeschoteld, vindt adjunct-directeur Patrick Polie van Promotie Zeeland Delta (PZD), waarin alle VVV’s van deze provincie zijn verenigd.

De zuidelijkste kustprovincie ontvangt jaarlijks naar verhouding de meeste toeristen. Op ongeveer 381.000 inwoners bezoek 1,1 miljoen overnachtende toeristen de provincie. „Dat willen we graag zo houden,” zegt Polie. „Kleinschaligheid is een landelijke trend. We willen met onze tijd meegaan.”

PZD wil ook een netwerk van bijna twintig fietspontjes gaan vergroten en de ervan dienstregeling uitbreiden. Zeeland wil samenwerken met investeerders die geld zien in de combinatie van natuur en cultuur. Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds hebben belangstelling getoond.