'Waven' niet het nieuwe mailen

Internetbedrijf Google stopt met Wave, een ambitieus softwareproject dat een nieuwe combinatie moest zijn van chatten, mailen en het gelijktijdig samenwerken aan bestanden. Op het bedrijfsweblog maakt Google bekend dat Wave te weinig gebruikers trok. Tijdens de introductie van Wave in mei 2009 bleek al dat het niet om een eenvoudig product ging. Wave zou alle communicatievormen moeten combineren in één interface. In de praktijk was dit moeilijk te realiseren. Zowel in de software als in de gewoontes van de gebruikers. Want die vinden het blijkbaar geen probleem om zowel te mailen, sms’en, chatten, hyven, facebooken, twitteren en bestanden met elkaar te delen via andere oplossingen. „Hoewel we intern tevreden waren over het product bleven de gebruikers achterwege”, schrijft Google. Wie zijn werk in Wave heeft opgeslagen kan het nog exporteren voordat Google de stekker er letterlijk uit trekt. (NRC)