Sport kort

Derde nederlaag hockeyers om Champions Trophy

MöNCHENGLADBACH. De Nederlandse hockeyers hebben hun derde nederlaag op rij geleden in de Champions Trophy. Na Australië en Nieuw-Zeeland was gisteren in Mönchengladbach Engeland beter dan de formatie van bondscoach Paul van Ass. Het Nederlands team verloor met 4-3 van de Europees kampioen. Bij rust leidde Nederland nog met 3-2. Door de nederlaag zakken de manschappen van Van Ass naar de laatste plaats in het zeslandentoernooi met slechts drie punten. (ANP)

AZ in laatste ronde voor Europa League

GOTHENBURG. AZ heeft zich geplaatst voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Het elftal van trainer Gertjan Verbeek verloor weliswaar met 1-0 bij het Zweedse IFK Göteborg, maar mag door omdat het vorige week de thuiswedstrijd met 2-0 won. Het enige doelpunt kwam in de 67ste minuut op naam van Stefan Selakovic. (ANP)

‘Weer aantijgingen tegen Armstrong’

NEW YORK. In navolging van Floyd Landis zou ook een andere oud-ploeggenoot wielrenner Lance Armstrong hebben beschuldigd van doping bij zijn toenmalige ploeg US Postal. Volgens de Amerikaanse krant New York Times heeft een renner, die anoniem wil blijven, verklaard dat de zevenvoudig winnaar van de Tour binnen het team heeft aangezet tot het gebruik van verboden middelen. De anonieme renner zou woensdag zijn ondervraagd en een verklaring hebben afgelegd over zijn eigen gebruik van dope en ook over dat van Armstrong. De oud-teambaas van de voormalige Duitse wielerploeg Gerolsteiner heeft de Amerikaanse renner Levi Leipheimer beschuldigd van doping. Hans-Michael Holczer deed de onthulling bij de presentatie van zijn boek ‘Garantiert Positiv’. (ANP)

Bayern wil geld van KNVB voor Robben

MüNCHEN. Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vindt dat de Nederlandse voetbalbond KNVB moet opdraaien voor de kosten van de blessure van Arjen Robben. Hij zei dit gisteren in de Duitse krant Abendzeitung. „Robben speelt niet, maar hij kost ons wel geld. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de KNVB die kosten gaat betalen.” Dinsdag ontdekte de clubarts van Bayern München bij Robben een spierscheuring in het linkerbovenbeen. Volgens de arts gaat het om de kwetsuur die de vleugelaanvaller in de aanloop naar het WK opliep. Hij moet twee maanden aan de kant blijven. (ANP)

Franse schaker Fargère wint open NK

DIEREN. De Franse schaker François Fargère heeft in Dieren het open Nederlands kampioenschap op zijn naam gebracht. Hij speelde zijn laatste partij tegen Daan Brandenburg remise. Fargère was echter al zeker van de titel en de bijbehorende hoofdprijs van 3.000 euro toen die partij nog volop bezig was. Zijn vier overgebleven concurrenten, die een punt achterstand hadden, geloofden kennelijk niet meer in hun kansen en besloten onderling tot een snelle remise. Tweede werd de onttroonde titelverdediger Erwin l’Ami. Hij sloot het toernooi af met een zege op landgenoot Roeland Pruijssers. (ANP)

Sneijder en Kluivert beroofd van 70 mille

PALMA. Wesley Sneijder en Patrick Kluivert zijn tijdens hun vakantie op het eiland Ibiza beroofd van verschillende spullen met een waarde van respectievelijk 70.000 en 60.000 euro. De voetballer van Inter en de oud-Ajacied hebben aangifte gedaan. Sneijder en Kluivert zijn met hun beide vrouwen op vakantie op Ibiza. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving. Volgens de politie is het nog onduidelijk hoe de dieven in het huis zijn gekomen. (ANP, EFE)

Arbiters Vink, Bossen zakken voor toets

ZEIST. De betaald voetbalscheidsrechters Pieter Vink en Ruud Bossen zijn afgelopen maandag gezakt voor de jaarlijkse spelregeltoets. Zij mogen in de eerste competitieronde wel gewoon een wedstrijd fluiten, maar moeten binnen twee weken herexamen doen. (ANP)