selectie Muziek

Dancevalley

Spaarnwoude Dance Valley is een van de breedst opgezette dance festivals in Europa. De beats van diverse muziekstromingen worden, gebroederlijk naast elkaar, door de speakers geblazen door ruim 150 nationale en internationale dj’s en artiesten. Er zijn maar liefst 24 muziek-areas op deze zestiende editie.

Dance Valley,7 aug, Velsen Valley Spaarnwoude. Inl. www.dancevalley.com

Hope Sandoval

Amsterdam Through The Devil Softly is het nieuwste album van Mazzy Star zangeres Hope Sandoval, die vanaf 2001 onder de naam Hope Sandoval & The Warm Inventions door het leven gaat. Op de nieuwe plaat, die eind 2009 uitkwam na een stilte van acht jaar, fleemt zij met de duivel. Sandoval heeft zo’n langzame dictie dat het soms lijkt alsof ze haar zang over de muziek smeert; woorden zijn nauwelijks meer te onderscheiden.

10 aug, 20u, Paradiso Amsterdam.

Benjamin Herman

Amsterdam Jazzsaxofonist Benjamin Herman krijgt dit weekend carte blanche van het Concertgebouw in Amsterdam voor drie concerten. Vrijdag ontmoet Herman rapper Pete Philly en speelt hij de muziek die hij schreef voor de documentaire over dichter Remco Campert. Zaterdag speelt Herman met een aantal ‘living legends’, onder wie saxofonist Bobby Wellins en pianist Stan Tracey. Zondag is zanger Wouter Hamel te gast bij Herman.

20.15 uur, Concertgebouw, Amsterdam. Inl.: www.robecozomerconcerten.nl

Quirine Viersen

AmsterdamEén van de artiesten die centraal staan bij de Robeco Zomerconcerten, is celliste Quirine Viersen. Ze speelt in het Concertgebouw komende maand het warme Celloconcert van Dvorák en het bijtende Eerste celloconcert van Sjostakovitsj, met respectievelijk het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.

11 en 28/8, Concertgebouw Amsterdam. 28/8 zomerontmoeting. www.concertgebouw.nl

Solar

Roermond Het creatieve crossover -evenement Solar Weekend Festival aan de oevers van de Maasplassen in Roermond is dit jaar voor de zesde keer. Solar, ‘speeltuin voor volwassenen’ heeft een uitgebreide line-up over meer dan tien area’s muziek, theater en eten.

6,7,8 aug, Maasplassen Roermond. Inl.: www.solarweekend.com