Overige films

Mifunes sidste sang / Mifune’s Last Song (Søren Kragh-Jacobsen, 1999, Den/Zwe). Na Festen en Idioterne de derde Dogma-film. Lichte, romantische komedie brengt een hoer met een gouden hart, een ambitieuze yup, een achterlijke broer en een opstandige tiener samen in een vervallen boerderij op een afgelegen eiland. Titel verwijst naar de Kurosawa-acteur Toshiro Mifune. Ned.3, 23.48-1.25u.

The Lookout (Scott Frank, 2007, VS). Protagonist Joseph Gordon-Levitt lijdt na een auto-ongeluk aan een vorm van geheugenverlies die vooral scenarioschrijvers goed uitkomt. Het is beter om niet veel meer van de plot te weten dan dat geheugenverlies en misdaad een rol spelen. Niet onverdienstelijk regiedebuut van scenarist Frank. Ook met Isla Fisher, Jeff Daniels. BBC1, 0.15-1.45u.

Pirates (Roman Polanski, 1985, Fra/Tunesië). Desastreus geflopte jongensdroom van Polanski vertelt flinterdun zeeroversverhaaltje over vriendschap tussen oude, brommerige boekanier Walter Matthau en charmante jonge onnozelaar Cris Campion (rollen die oorspronkelijk bedoeld waren voor Jack Nicholson en de regisseur). Ironische formule van The Fearless Vampire Killers ligt dit keer zwaar op de maag. Ook met Damien Thomas, Charlotte Lewis. BBC2, 1.35-3.30u.