Onbestendig

Augustus is buiig begonnen en voorlopig ziet het er naar uit dat het wisselvallige weer aanhoudt. Met een westelijke stroming wisselen diverse storingen elkaar af, maar zo nu en dan zit er, onder invloed van een uitloper van een hogedrukgebied bij de Azoren, een redelijk mooie dag tussen.

Aangezien het hoog zomer is voelt het buiten al snel lekker aan als de zon ook maar even de kans krijgt. Toch blijft de echte hitte voorlopig nog ver weg.

Vanavond staat de eerstvolgende storing alweer te dringen voor de westkust. De bewolking neemt geleidelijk toe met tegen de ochtend de eerste regendruppels in de kustprovincies. Met 12 tot 15 graden is het niet zo koud als afgelopen nacht. Bij een langzaam wat aantrekkende wind breidt het gebied met af en toe regen zich gestaag uit over de westelijke helft van het land. Het oosten begint nog droog met af en toe zon.

In de loop van de middag trekt het steeds actievere regengebied oostwaarts. Hier krijgt het een buiig karakter, lokaal zelfs met onweer. In het uiterste oosten van het land is het waarschijnlijk tot in de avond droog. Hier wordt het nog lokaal 23 graden, tegenover 19 graden in het noordwesten van het land.

De rest van de dagen blijft het wisselvallig met maxima rond 21 graden. Maandag lijkt overwegend droog te zullen verlopen.