Naakt op Lowlands zonder gitaar

Cover van de CD The Boxer van Kele Okereke.

cd pop

Kele

The Boxer***

Bij zijn indierockband Bloc Party ging het steeds meer de elektronische kant op. Het was onvermijdelijk dat zanger Kele Okereke een soloplaat als elektroartiest zou maken. Op The Boxer ontbreekt de gitaar bijna volledig en stoeit Okereke lustig met metronomische beats en plastic synthesizergeluiden. Met Spank Rock-producer XXXchange knutselde hij in New York aan een plaat die behoorlijk hightech klinkt, maar nog altijd vriendelijker dan de nietsontziende elektroterreur van Crystal Castles. Okereke streeft duidelijk een toegankelijk popgeluid na, beïnvloed door de eighties-synthesizerpop van Orchestral Manoeuvres in the Dark. Het ingetogen ‘All the things’ is praktisch een eerbetoon. Uiteindelijk blijft het een vrij onpersoonlijke proeve van technisch vernuft, die gezichtloos wordt als Okereke de zang overlaat aan zijn achtergrondzangeressen. Op Lowlands staat hij naakt, zonder gitaar. Niet alle fans van Bloc Party zullen daar blij mee zijn.

JAN VOLLAARD

Kele staat zondag 22 aug, op Lowlands, 16.00 uur, Bravo

    • Jan Vollaard