Kort nieuws voorpagina

Clinton tegen verbod BlackBerry in Emiraten

Washington, 6 aug. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton gaat praten met de Verenigde Arabische Emiraten over het aanstaande verbod op gebruik van BlackBerrysmartphones in dat land. Clinton beschouwt vrij gebruik van internet als een mensenrecht. Pagina 5

Wilders tegen moskee New York

DEN HAAG, 6 aug. Geert Wilders gaat op 11 september naar New York om te demonstreren tegen de voorgenomen bouw van een moskee vlakbij Ground Zero. De PVV-leider zal bij die gelegenheid ook spreken. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt.

Duits smartegeld voor slachtoffers

Berlijn, 6 aug. De Bundeswehr, het Duitse leger, betaalt 5.000 dollar schadevergoeding aan iedere familie met slachtoffers van een luchtaanval in Afghanistan die vorig jaar onder Duitse verantwoordelijkheid werd uitgevoerd en tot grote ophef in binnen- en buitenland leidde. Pagina 4

Veilinghuizen zien omzet weer stijgen

Rotterdam, 6 aug. Sotheby’s en Christie’s hebben de eerste helft van dit jaar hun omzet en winst fors zien stijgen. Beide verkochten zo’n 50 procent meer dan in die periode vorig jaar. Christie’s verwacht dat het herstel deze herfst doorzet. Pagina 8

Uitgever Sanoma: meer advertenties

Rotterdam, 6 aug. Het Finse mediaconcern Sanoma ziet de advertentiemarkt weer aantrekken. Het bedrijf, dat in Nederland onder andere de tijdschriften Libelle, Margriet en Donald Duck uitgeeft, verdiende in het afgelopen half jaar meer met advertenties dan in dezelfde periode in 2009. Pagina 13

Duvel Moortgat koopt De Koninck

Rotterdam, 6 aug. De Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat heeft brouwerij De Koninck weggekaapt voor de neus van Heineken. Vandaag werd bekend dat Duvel Moortgat alle aandelen van de Antwerpse familiebrouwerij in handen krijgt. Pagina 11

Loting: Ajax speelt tegen Dinamo Kiev

NYON, 6 aug. Ajax speelt in de laatste voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Dat heeft de loting vanmiddag bepaald. Ajax speelt op 17 of 18 augustus eerst in Oekraïne, de return is op 24 of 25 augustus in Amsterdam.