Kort nieuws Sport

‘Weer aantijgingen over doping tegen Lance Armstrong’

NEW YORK, 6 aug. In navolging van Floyd Landis zou ook een andere oud-ploeggenoot wielrenner Lance Armstrong hebben beschuldigd van doping bij zijn toenmalige ploeg US Postal. Volgens de Amerikaanse krant New York Times heeft een renner die anoniem wil blijven verklaard dat de zevenvoudig winnaar van de Tour binnen het team heeft aangezet tot het gebruik van verboden middelen. De anonieme renner zou woensdag zijn ondervraagd en een verklaring hebben afgelegd over zijn eigen gebruik van dope en ook over dat van Armstrong. De advocaat van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong is niet te spreken over de gang van zaken rond het onderzoek naar de beschuldigingen van doping door zijn cliënt. „Die anonieme verhalen en lekken naar de pers maken van deze zaak een circus. Dit onderzoek wordt misbruikt om Armstrong in opspraak te brengen. Het is verkwisting van belastinggeld, onethisch en het past niet bij de Amerikaanse cultuur”, reageert Brian Daley op de nieuwe beschuldigingen. „Mensen die in dit onderzoek vertellen dat Armstrong dope heeft gebruikt, liegen of vergissen zich. Er zijn honderden mensen die kunnen bevestigen dat Lance eerlijk is. Hij is bovendien nooit betrapt”, stelt zijn raadsman. (ANP)

Sulejmani praat met West Ham

AMSTERDAM, 6 aug. Miralem Sulejmani ontbrak vandaag op het trainingsveld van Ajax. De Servische aanvaller is naar Londen afgereisd voor een gesprek met de clubleiding van West Ham United. Dat bevestigde een woordvoerder van de Amsterdammers. De Engelse club wil Sulejmani voor een jaar huren van Ajax en neemt dan bovendien het volledige salaris van de Serviër over. Sulejmani ondergaat vandaag een medische keuring bij de club uit de Premier League. Hij kan in Amsterdam na de komst van Mounir El Hamdaoui niet meer rekenen op veel speeltijd. Sulejmani stond wel aan de aftrap tijdens de beide Champions League-wedstrijden tegen PAOK Saloniki, maar dat was omdat El Hamdaoui toen nog niet beschikbaar was. Ajax nam de 21-jarige Sulejmani twee jaar geleden voor ruim 16 miljoen euro over van SC Heerenveen. De duurste aankoop uit de clubhistorie maakte zijn status nog niet waar. Hij speelde 44 competitiewedstrijden en scoorde tien keer. (ANP)

Bayern wil geld van KNVB voor Robben

MüNCHEN, 6 aug. Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vindt dat de Nederlandse voetbalbond KNVB moet opdraaien voor de kosten van de blessure van Arjen Robben. Hij zei dit gisteren in de Duitse krant Abendzeitung. „Robben speelt niet, maar hij kost ons wel geld. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de KNVB die kosten gaat betalen.” Dinsdag ontdekte de clubarts van Bayern München bij Robben een spierscheuring in het linkerbovenbeen. Volgens de arts gaat het om de kwetsuur die de vleugelaanvaller in de aanloop naar het WK opliep. Hij moet twee maanden aan de kant blijven. (ANP)

Zege volleybalsters op Thailand

CHENGDU, 6 aug. De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de World Grand Prix. Nederland versloeg vandaag in de Chinese stad Chengdu Thailand in het eerste duel met 3-0 (25-22, 25-22 en 25-23). Manon Flier was topscorer in de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Ze maakte 21 punten. Ook Francien Huurman kwam met 11 punten in de dubbele cijfers. Nederland speelt zaterdag de tweede wedstrijd tegen Puerto Rico. Zondag staat het duel met gastland China op het programma. (ANP)

Zilver voor Ariëns op puntenkoers

SAN BENEDETTO DEL TRONTO, 6 aug. Crispijn Ariëns heeft gisteren bij de Europese kampioenschappen skeeleren in het Italiaanse San Benedetto del Tronto zilver veroverd op de 10 kilometer puntenkoers. De 21-jarige inwoner van Heerenveen moest alleen de Belg Bart Swings voor zich dulden. Bij de vrouwen eindigde Elma de Vries als vierde. (ANP)

Internacional naar finale Copa

RIO DE JANEIRO, 6 aug. De Braziliaanse club Internacional heeft zich gisteren geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores. De ploeg verloor in de halve finales met 2-1 van Sao Paulo, maar omdat Internacional de eerste ontmoeting met 1-0 had gewonnen was de kleine nederlaag toch goed voor de finale. Internacional neemt het in de eindstrijd op tegen het Mexicaanse Guadalajara, dat eerder Universidad de Chili uitschakelde. (ANP, Reuters)