Kort nieuws Economie

RBS boekt eerste winst sinds 2007

Londen, 6 aug. De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) heeft over de eerste zes maanden van dit jaar voor het eerst sinds 2007 weer winst geboekt. De nettowinst kwam uit op 9 miljoen pond (10,8 miljoen euro) tegen een verlies van 1 miljard pond een jaar eerder. Dat maakte de bank vandaag bekend. RBS, voor 83 procent in handen van de Britse overheid, hoefde minder geld opzij te zetten voor slechte leningen. In totaal reserveerde het concern ruim 5 miljard pond vergeleken met 7,5 miljard pond in de eerste helft van 2009. De bank leed in 2008 en 2009 verliezen van 26 miljard pond. Om de bank voor de ondergang te behoeden, injecteerde de Britse Staat meer dan 45 miljard pond in het bedrijf. (ANP)

Kwart meer omzet voor Kraft Foods

Northfield, 6 aug. Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Foods heeft in het tweede kwartaal de omzet zien stijgen met 25,3 procent tot 12,3 miljard dollar (9,3 miljard euro). Daarvan is 22,8 procentpunt toe te schijven aan de overname van de Britse chocolade- en snoepgoedfabrikant Cadbury. De winst steeg met 13,3 procent tot 939 miljoen dollar, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. Topvrouw Irene Rosenfeld sprak van „een sterk tweede kwartaal, ondanks moeilijke marktomstandigheden”. (ANP)

Winst Allianz lager na natuurrampen

Frankfurt, 6 aug. De Duitse verzekeraar Allianz heeft de winst in het tweede kwartaal zien kelderen. Het grootste verzekeringsconcern van Europa moest naar eigen zeggen exceptioneel veel uitkeren wegens natuurrampen, zo maakte het vandaag bekend. Allianz zag de winst met 45,6 procent terugvallen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, tot 1,02 miljard euro. De operationele winst steeg wel, met 22,7 procent tot 2,19 miljard euro. (ANP)