Kort nieuws Economie

Productie van Nederlandse industrie gestegen

Den Haag, 6 aug. De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie lag in juni 7 procent hoger dan een jaar eerder, maar nog steeds ruim onder het niveau van 2008, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Als rekening wordt gehouden met seizoenseffecten en werkdagen was de industriële productie in de periode mei-juni gelijk aan die in de periode maart-april. De productietoename was in juni het grootst in de elektrotechnische en machine-industrie, en in de basismetaal- en metaalproductenindustrie. (ANP)

Logica handhaaft verwachtingen

Londen, 6 aug. Automatiseerder Logica handhaaft zijn verwachtingen voor 2010. Het bedrijf sprak vandaag bij de presentatie van de cijfers over het eerste half jaar van 2010 van „langzaam verbeterende markttrends”. Het Brits-Nederlandse bedrijf haalde een omzet van 1,87 miljard pond (2,25 miljard euro), een daling van 1 procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat daalde met 2 procent tot 125 miljoen pond. Logica rekent in 2010 op een gelijkblijvende omzet en operationele marge ten opzichte van 2009. (ANP)

Meer uitkeringen aangevraagd in VS

Washington, 6 aug. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week onverwacht gestegen tot 479.000. Dat bleek gisteren uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het aantal uitkeringsaanvragen klom daarmee tot het hoogste niveau van de afgelopen vier maanden. In de jaren voor de recessie werden over het algemeen iets meer dan 300.000 uitkeringen per week aangevraagd. (ANP)

Vertrouwen van beleggers stijgt

Amsterdam, 6 aug. Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is in juli flink toegenomen. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde beleggersbarometer van ING. Voor eind oktober houden beleggers rekening met een stand van de AEX-index van 363 punten. Dit is de hoogste verwachte stand sinds januari 2010. De AEX stond rond het middaguur op bijna 337 punten. (ANP)