Komkommernieuws

Bedevaartgangers lopen Lourdes mis

LOURDES. Het ene Lourdes is het andere niet, zo ondervinden sommige bedevaartgangers op weg naar het katholieke pelgrimsoord in de Franse Pyreneeën. Nogal wat Fransen, Spanjaarden, Nederlanders en Belgen strijken tijdens hun bedevaart neer in de plaats Lourde, in de Haute-Garonne, in plaats van in Lourdes in de Hautes-Pyrénées, meldt de Franse krant La Dépêche. In Lourde (zonder s) op zo’n twintig kilometer van Tourpleisterplaats Luchon, kijken de 94 bewoners inmiddels niet meer op van verdwaalde pelgrims. Sommige bedevaartgangers plaatsen zelfs kaarsen aan de voet van de Notre-Dame du Floraire die zij verwarren met het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw in Lourdes. Veel toeristen, met een navigatiesysteem, tikken de verkeerde plaatsnaam in. (AD)

Apenheul deelt touw uit tegen diefstal

APELDOORN. De Apenheul in Apeldoorn deelt touwtjes uit aan mensen met kleine kinderen om de speen aan de buggy vast te binden. Daarmee moet worden voorkomen dat doodshoofdaapjes ze te pakken krijgen. Volgens de Apenheul gaan de 128 aapjes, die in een van de gebieden in het park vrij rondlopen, er regelmatig vandoor met de speentjes. (ANP)

Dochter voor voetballer Suarez

AMSTERDAM. Voetballer Luís Suarez is gisteren vader geworden van een dochter. Dat maakte Ajax bekend op de website. De aanvoerder van de Amsterdamse club reisde woensdag direct na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen het Griekse PAOK Saloniki met een privéjet naar Barcelona. In de nacht van woensdag op donderdag beviel zijn vrouw daar van hun eerste kind. Haar naam is Delfina. (NRC)

Britse krant ‘The Sun’ adopteert een ezel

MOSKOU. Ezel Anapka, die bekend werd als parasailende ezel, is geadopteerd door The Sun. Anapka is nu in het bezit van de Britse krant. Het dier werd in juli in Zuid-Rusland aan een parachute vastgebonden en losgelaten boven zee. Het ging om een reclamestunt van ondernemers die toeristen naar hun strand wilden lokken. The Sun trok zich het lot aan van de ezel en stuurde een reddingsteam naar het dorpje Golubitskaya in Zuid-Rusland om het beest te redden. Wat er met Anapka gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. (De Telegraaf)

Dj Armin van Buuren krijgt rol in game

HILVERSUM. Na Tiësto heeft ook dj Armin van Buuren een hoofdrol in een computerspel gekregen. De game In the mix featuring Armin van Buuren komt op 16 september in de verkoop voor de Nintendo Wii. Dat heeft spelontwikkelaar Foreign Media Games gisteren laten weten. Vorige week werd ook bekend dat dj Tiësto een karakter vormt in de in oktober te verschijnen game Dj Hero 2. De spelers in dit spel kunnen zelf muziek mixen. (ANP)