Hij rijdt nog steeds

Eigenaren: Piet (67) en Olga (62) de Haas

Gekocht in: 1980

Aankoopprijs: circa 20.000 gulden

Busreizen: met name Frankrijk, ook Nederland, Engeland en Portugal

Is het busje nog in werking?

Merijn de Haas (37), oudste dochter en inzender van de foto: „Jazeker. Mijn ouders zijn net terug van hun vakantie naar Zuid-Portugal. Die verliep zonder problemen, en daar is mijn vader erg trots op. Het busje is zijn tweede liefde.”

Hoe zag de vakantie met het gezin er vroeger uit?

„We gingen altijd op de bonnefooi rijden, meestal richting Frankrijk. Voor mijn ouders was het een sport om knusse, rustige campings te vinden. Zonder Nederlanders. Vaak reden ze net te lang door, waardoor we gedwongen waren uiteindelijk toch op een grote, vreselijke camping te staan. De dag erna reden we dan weer verder. Wat ik me nog meer herinner, is dat ik en mijn twee zusjes altijd spelletjes speelden en onderweg meezongen met het bandje van Queen. We wandelden veel, alhoewel we in onze puberteit daarin een compromis wilden: de helft van de vakantie wandelen, de andere helft in bikini aan een meer liggen.”

Ga je nog weleens met je ouders en zussen rijden?

„Omdat de bus in 2008 dertig jaar bestond, zijn we met mijn ouders een paar dagen naar de Ardennen gegaan. Alleen wij vijven, zonder aanhang en kinderen. Erg leuk was dat, met weer veel spelletjes en barbecues.”

    • Marleen Luijt