Het brandt en het brandt en het...

Moskou. Nee, het is niet de openingsscène van een horrorfilm. Ook al begint het er wel op te lijken. Ondanks de inzet van meer dan 160.000 brandweerlieden en militairen blijven de bosbranden in het westen van Rusland zich uitbreiden. Het dodental is inmiddels opgelopen van 48 naar vijftig. Rusland kampt al weken met extreme hitte en droogte. Zo liepen de temperaturen al op tot 40 graden Celsius. Het Russische leger in de buurt van Moskou heeft inmiddels al zijn raketten naar een veiliger locatie gebracht, omdat het vuur wel erg dichtbij kwam. Eerder verwoestte het vuur al twee vliegtuigen op een vliegveld net buiten Moskou. Op dit moment woeden er ongeveer zeshonderd branden die al meer dan 196.000 hectare aan natuurgebieden en landbouwgewassen hebben verwoest. Foto Natalia Kolesnikova/AFP Russians try to stop fire spreading near the village Golovanovo, Ryazan region, on August 5, 2010. Russia struggled to contain the worst wildfires in its modern history that have killed 50, after President Dmitry Medvedev sacked top military officers for negligence in the catastrophe. AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA AFP

Nee, het is niet de openingsscène van een horrorfilm. Ook al begint het er wel op te lijken. Ondanks de inzet van meer dan 160.000 brandweerlieden en militairen blijven de bosbranden in het westen van Rusland zich uitbreiden. Het dodental is inmiddels opgelopen van 48 naar vijftig. Rusland kampt al weken met extreme hitte en droogte. Zo liepen de temperaturen al op tot 40 graden Celsius.

Het Russische leger in de buurt van Moskou heeft inmiddels al zijn raketten naar een veiliger locatie gebracht, omdat het vuur wel erg dichtbij kwam. Eerder verwoestte het vuur al twee vliegtuigen op een vliegveld net buiten Moskou. Op dit moment woeden er ongeveer zeshonderd branden die al meer dan 196.000 hectare aan natuurgebieden en landbouwgewassen hebben verwoest.