Film van de dag

De verliefdheid tussen Jamie en Ste is problematisch in hun omgeving. Beautiful thing Beautiful Thing Year: 1996 - uk Director: Hettie MacDonald
De verliefdheid tussen Jamie en Ste is problematisch in hun omgeving. Beautiful thing Beautiful Thing Year: 1996 - uk Director: Hettie MacDonald Photo12

Beautiful Thing. De alles overstijgende kracht van liefde wordt in dit regiedebuut (naar het toneelstuk van Jonathan Harvey) ervaren door Jamie en Ste, jongens uit de arbeidersklasse die op dezelfde school zitten en naast elkaar wonen in een grauwe Londense buitenwijk. De aandacht en tederheid die Ste node mist, krijgt hij van Jamie en er ontstaan gevoelens van verliefdheid tussen de twee jongens. De sombere milieuschets en problemen zoals homofobie worden door de film opzij geschoven om plaats te maken voor enigszins bijtende humor en de ontluikende romance.(Hettie MacDonald, 1996, GB), 23.30-1.00u.André Waardenburg

    • André Waardenburg