Afgang voor hockeyers

Bondscoach Paul van Ass verloor gisteren met de Nederlandse hockeyers voor de derde keer in vijf dagen in de Champions Trophy. Na Australië en Nieuw-Zeeland was dit keer Engeland met 4-3 te sterk. „Heel teleurstellend”, zei Van Ass, die met Oranje op de laatste plaats staat en nog een hele kleine kans heeft op het bereiken van de finale. Duitsland is morgen tijdens de vijfde speelronde de laatste tegenstander in de groepsfase.

Net als tegen Australië gaf Nederland een voorsprong in het laatste gedeelte van de wedstrijd uit handen. Van Ass, die onlangs de ontslagen Michel van den Heuvel opvolgde, was over het veldspel niet ontevreden. „We moeten de concentratie vasthouden, dat begint van linksvoor tot rechtsachter. We komen wel tot heel mooi hockey en vermaken het publiek. Maar op een gegeven moment moet dat spel wel resulteren in winst. Vooral in de persoonlijke duels komen we te kort.” (ANP)