7 redenen om uit te gaan

Totalitair festijn van wansmaak

1 popfestival

Geuzenpop

Enschede: recreatieterrein Het Rutbeek. Vr 6 & za 7 aug. Kaarten: vr 5 euro, za 19 euro, vr + za + camping 29 euro. www.geuzenpop.nl

Het pop-/rockfestival Geuzenpop presenteert ruim veertig acts, o.a. Bettie Serveert, Peter Pan Speedrock, Go Back to the Zoo, Shaking Godspeed, The Mad Trist en Dead Elvis & his One Man Grave. Ook cabaret, theater, dance, workshops, lezingen en de Exquizzit PubQuiz Show.

2 openluchtfilm

Voorpremière Shocking Blue

Amsterdam: Het Ketelhuis. Za 21.30u. Gratis. www.ketelhuis.nl

Tot en met 28 augustus wordt bij Het Ketelhuis elke zaterdagavond een film gedraaid in de open lucht. Zaterdag is de voorpremière van Shocking Blue, een coming-of-agedrama over drie jongens uit de Bollenstreek.

3 feestnacht

Haarlem Ordinair

Haarlem: Patronaat. Vr 23.00-04.00u. Entree: 8/10 euro. www.haarlemordinair.hyves.nl

Haarlem Ordinair, dat ooit begon als de ondeugende tegenhanger van Haarlem Culinair, is ‘een totalitair festijn van de wansmaak’, met elk jaar een ander thema. Dit jaar is het thema ‘Op de camping’. Verwacht een mix van een 80’s & 90’s party, verkleedpartijtje, schlagerfestival, oldskool houseparty, kneuterige verjaardagsfuif en bruin café in één.

4 dance

Electronation@klinch

Amsterdam: Melkweg. Vr 23.00-05.00u. Entree: 13/15 euro + lidm. www.beatfreax.com/ticketshop

Te gast bij deze editie van dance-avond klinch is de Zweedse techno-act Minilogue. Support komt van Olivier Weiter en resident Terry Toner.

5 popfestival

Schollenpop

Scheveningen: Zuiderstrand. Za v.a. 12.00u. Gratis. www.schollenpop.nl

Optredens van o.a. Sepultura, Bettie Serveert, Caro Emerald, Customs, Fiction Plane en Destine. Op het House of Rockstage podium spelen in samenwerking met het bandcoachingproject van het Koorenhuis bands uit de regio Haaglanden.

6 klassieke muziek

Dag van de romantische muziek

Rotterdam: Het Park bij de Euromast. Zo v.a. 12.00u. dagvanderomantischemuziek.nl

Zondag vindt de 24ste Dag van de Romantische Muziek plaats in het 19de-eeuwse Park bij de Euromast. Op verschillende podia worden concerten gegeven met klassieke en populaire romantische muziek, zigeunermuziek en aria’s. Bezoekers komen passend gekleed in lange jurken, parasollen en strohoeden en genieten van een eigen picknick, of kunnen terecht bij de aanwezige kraampjes voor een Engelse Tea, wijn en kaas of champagne en oesters.

7 mobiel festival

In Vervoering

Utrecht. Za 14.00-18.00 & 20.00-23.00u. Zo 14.00-20.00u. Gratis. www.in-vervoering.nl

Utrechtse bands, singer-songwriters, dichters, schrijvers, filmmakers en theatermakers brengen je ‘In Vervoering’ vanaf mobiele podia als een lijnbus, paardenwagens, caravans, bakfietsen, sloepen en vouwwagens. Met o.a. Woost, This Leo Sunrise, Action Park, Kim Janssen, Blaudzun, Casper Adrien en Oscar Kocken.