5 redenen om tv te kijken

Dogma-film Mifunes sidste sang Scene uit de film Mifunes sidste sang (1999)

1 herdenking

65 jaar Hiroshima

Nederland 2, 18.20 - 18.55u.

In de vroege ochtend van 6 augustus 1945 valt de atoombom op de Japanse stad Hiroshima. Drie dagen later volgt Nagasaki. Bij de eerste kernaanval in de geschiedenis kwamen zeker honderdveertigduizend mensen om. Dit is het verslag van de officiële herdenking.

Lees meer over Hiroshima, op de boekenpagina’s 20 en 21

2 uitvindingen

Terzake

Canvas, 20.00 - 20.45u.

De tachtigjarige Japanner Dr. Nakamatsu deed ruim 3.300 uitvindingen. Een paar voorbeelden? De cd, de dvd, de floppydisk en karaoke. Zijn jongste missie: hij wil oud worden, om precies te zijn 144 jaar.

3 Rembo & rembo

Dennis & Valerio vs de rest

Nederland 3, 20.25 - 21.10u.

BNN-jongens Dennis Storm en Valerio Zeno strijden elke week tegen een ander duo. Vandaag met Rembo & Remb, die vroeger een extreem melig programma op de VPRO-zondagochtend hadden. Ze gaan kijken welk team het beste kan survivallen.

4 Dogma-film

Mifunes sidste sang

Nederland 2, 23.10 - 00.44u.

Deze Dogma-film gaat losjes om met manifestregels. Lichte romantische komedie brengt een hoer met een gouden hart, een ambitieuze yup, een achterlijke broer en een opstandige tiener samen in een vervallen boerderij op een afgelegen eiland. De titel verwijst naar de vermaarde Kurosawa-acteur Toshiro Mifune. (Søren Kragh-Jacobsen, 1999)

5 regiedebuut

Beautiful thing

Nederland 3, 23.30 - 01.00u.

Beautiful Thing is het regiedebuut van Hettie Macdonald, naar een toneelstuk van Jonathan Harvey. Het is een ‘urban fairy tale’ over de gaandeweg homoseksueel gekleurde vriendschap tussen twee zestienjarige buurjongens in een weinig opbeurende voorstad van Londen. Staaltje rooskleurig volksrealisme dat vreselijk zijn best doet om sympathiek over te komen. (Hettie MacDonald, 1996)

Bekijk het gehele televisieoverzicht op pagina 24