Ze werd vierde op het onderdeel solo synchroon

Correcties & aanvullingen In het bijschrift Ze werd vierde op het onderdeel solo synchroon bij de In Beeld (woensdag 4 augustus, pagina 14 en 15) staat dat aan de Europese Kampioenschappen synchroonzwemmen geen Nederlanders meedoen. Dit is onjuist, er doet een team van twaalf synchroonzwemsters mee. Boedapest. De Europees kampioenschappen zwemmen zijn begonnen, zónder snelle pakken. (Overigens ontbreekt er meer op deze EK: het zwembad heeft geen tien maar slechts acht zwembaden - het bad was niet breed genoeg - en er zijn nauwelijks Nederlandse toppers, want die zijn allemaal ziek, zwak en misselijk). De EK in Boedapest begonnen met de korte kür in het solo synchroonzwemmen. Op de foto - met neusklem om te voorkomen dat er water in haar neus loopt - de Israëlische Anastasia Gloushkov, die vierde werd. De Russische Natalia Istsjenko werd gisteren eerste. Een lange kür op zaterdag is de finale van het solo synchroonzwemmen. De EK duren nog tot en met 14 augustus. Het is het eerste toernooi waar het gebruik van 'snelle' zwempakken verboden is. De wereldzwembond FINA heeft de supersnelle pakken eerder dit jaar verboden. Aan het synchroonzwemmen doen geen Nederlanders mee. Nederland doet onder meer wel mee bij het estafette zwemmen. Drie Nederlandse topzwemsters ontbreken bij de EK: Ranomi Kromowidjojo, die titelfavoriet op de 50 en 100 meter vrije slag was, heeft vorige week een hersenvliesontsteking gehad. Ook Marleen Veldhuis, die onlangs moeder werd, en Inge Dekker (schouderblessure) doen niet mee. Anastasia Gloushkov from Israel performs during a Synchronized Swimming Solo Free Routine preliminary at the European Swimming Championships in Budapest, Hungary, Wednesday, Aug. 4, 2010. (AP Photo/Michael Sohn) AP

De Europees kampioenschappen zwemmen zijn begonnen, zónder snelle pakken. (Overigens ontbreekt er meer op deze EK: het zwembad heeft geen tien maar slechts acht zwembanen – het bad was niet breed genoeg – en er zijn nauwelijks Nederlandse toppers, want die zijn allemaal ziek, zwak en misselijk.)

De EK in Boedapest begonnen met de korte kür in het solo synchroonzwemmen. Op de foto – met neusklem om te voorkomen dat er water in haar neus loopt – de Israëlische Anastasia Gloushkov, die vierde werd. De Russische Natalia Istsjenko werd gisteren eerste. Een lange kür op zaterdag is de finale van het solo synchroonzwemmen.

De EK duren nog tot en met 14 augustus. Het is het eerste toernooi waar het gebruik van ‘snelle’ zwempakken verboden is. De wereldzwembond FINA heeft de supersnelle pakken eerder dit jaar verboden.

Aan het synchroonzwemmen doen geen Nederlanders mee. Nederland doet onder meer wel mee bij het estafette zwemmen. Drie Nederlandse topzwemsters ontbreken bij de EK: Ranomi Kromowidjojo, die titelfavoriet op de 50 en 100 meter vrije slag was, heeft vorige week een hersenvliesontsteking gehad. Ook Marleen Veldhuis, die onlangs moeder werd, en Inge Dekker (schouderblessure) doen niet mee.

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In het bijschrift Ze werd vierde op het onderdeel solo synchroon bij de In Beeld (woensdag 4 augustus, pagina 14 en 15) staat dat aan de Europese Kampioenschappen synchroonzwemmen geen Nederlanders meedoen. Dit is onjuist, er doet een team van twaalf synchroonzwemsters mee.