voetbaltransfers

SC Heerenveen heeft het keeperstekort opgelost door de Deen Kevin Stuhr-Ellegaard aan te trekken. De 27-jarige doelman tekende een contract voor een jaar bij de club van Ron Jans. De trainer wilde graag nog een keeper aan zijn selectie toevoegen omdat Brian Vandenbussche lang uitgeschakeld is. De Belg scheurde vorige maand de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Stuhr-Ellegaard komt over van Randers FC en speelde eerder voor Manchester City, Blackpool en Hertha BSC.

De Roemeense aanvaller Nicolae Mitea krijgt een kans bij NAC Breda. De oud-Ajacied speelt vandaag mee in een oefenduel van Jong NAC. Mitea stond tussen 2003 en 2008 onder contract bij Ajax, waar hij vanwege blessureleed slechts 53 duels speelde, en kwam in het seizoen 2008-’09 uit voor Dinamo Boekarest. Wat de 25-jarige Mitea afgelopen seizoen heeft gedaan is bij NAC niet bekend. „Tricky natuurlijk, maar het kan geen kwaad hem eens te bekijken”, zei technisch directeur Jeffrey van As.

ADO Den Haag heeft komend seizoen de beschikking over de Russische spits Dmitri Boelykin. De eredivisieclub huurt de dertigjarige aanvaller, oud-international, voor een jaar van Anderlecht.

De Braziliaanse verdediger Rafinha verhuist van Schalke 04 naar Genua. De 24-jarige international tekende een vijfjarig contract bij de club uit de Italiaanse Serie A.

De Italiaanse club Fiorentina moet het de komende zes maanden stellen zonder Stevan Jovetic. De spit scheurde tijdens de training een kruisband. Een forse tegenvaller voor de club, want de andere spits, Adrian Mutu, is nog tot oktober geschorst wegens het gebruik van verboden middelen.

Atletico Madrid heeft de verdediger Diego Godin overgenomen van Villarreal, waar hij de afgelopen drie jaar voor speelde. De 24-jarige Godin was een belangrijke kracht in de verdediging van Uruguay op het WK.

De Argentijnse voetbalbond gaat in oktober een commissie samenstellen die op zoek moet naar een opvolger voor Diego Maradona, wiens contract vorige maand niet werd verlengd. Het vertrek van publiekslieveling Maradona was een teleurstelling voor veel Argentijnen. Zelfs president Cristina Kirchner was „verdrietig” om het vertrek. Bondsvoorzitter Julio Grondona gaat nu uiterst zorgvuldig op zoek naar een nieuwe bondscoach.